“Операта отблизо” – 20.02 (вторник), 12.00 ч., Сцена 47

“Операта отблизо” – 20.02 (вторник), 12.00 ч., Сцена 47

По случай премиерата на „Янините девет братя“ – опера от Любомир Пипков,  Софийската опера и балет има удоволствието да Ви покани да посетите събитията от проекта „Операта отблизо“.

Инициативата е насочена към любителите на оперното и балетното изкуство, които имат желание да „надникнат зад кулисите“.

В събитията се предвиждат срещи с артисти, участващи в спектакъла, както и беседи за творбата на Любомир Пипков „Янините девет братя“, нейната драматургична основа  и музикален език.

Проектът се реализира в партньорство с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, НМА „Панчо Владигеров“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Руски културен център.

 

На 20 февруари, вторник, от 12:00 часа Ви каним да посетите второто събитие от проекта, което ще се състои в 47-ма сцена на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Лектори бъдат: Красимира Филипова – драматург и Валентин Стамов „Експерт Маркетинг и Реклама“.

Красимира Филипова ще разгледа драматургичните конфликти в произведението на Любомир Пипков “Янините девет братя”.

Валентин Стамов, който е и композитор ще изсвири вариации върху теми от Любомир Пипков.

 

Премиерата на операта „Янините девет братя“ ще се състои на 22 март от 19:00 часа. Входът за събитията в проекта свободен! Посещения ще се извършват след предварително записване на имейл: j.grigorova@operasofia.bg, моля оставете име и телефон за контакт.

Софийската опера и балет си запазва правото на промени в програмата при необходимост.