Преподаватели, НАТФИЗ

ПРОФ. Д.Н. КАМЕЛИЯ НИКОЛОВА И ДОЦ. Д-Р МИРА КАЛАНОВА

Проф. д.н. Камелия Николова е ръководител на катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ, дългогодишен преподавател и несравним експерт в областта. Доц. д-р Мира Каланова е ръководител на специалност „Сценография“ в Академията.

Проф. д.н. Камелия Николова и доц. д-р Мира Каланова се завърнаха от Шумен, където бяха част от експертното жури на международния фестивал „Друмеви театрални празници „Нова българска драма“. Заедно с Ириней Константинов, Недялко Делчев и Неда Соколовска, проф. д.н. Камелия Николова и доц. д-р Мира Каланова определиха носителите на тазгодишните награди. Допълнителна информация можете да откриете тук.

 

 

ПРОФ. Д-Р КАЛИНА СТЕФАНОВА

Проф. д-р Калина Стефанова е част от катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ, дългогодишен преподавател и експерт в областта. Проф. д-р Калина Стефанова взе участие в учредяването на нова, международна театрална организация в Китай.

В Шънджоу, Китай, се проведе първият форум на театралния град, който се строи там. На него бе учредена международна театрална организация, в чийто съвет е проф. д-р Калина Стефанова. Членовете на съвета бяха и на първия форум на скоро създадената продуцентска компания Baiyue Culture Creative, чийто театър се открива до края на годината в Ханджоу и която вече съпродуцира спектакли по света.