12 НОВИ ПРЕМИЕРИ В НАТФИЗ

 

12-ет са новите заглавия, с които студентите на НАТФИЗ, ще се съревновават за интереса на столичната публика, през новия театрален сезон. Първи, на камерната 47 сцена, се очаква да излязат третокурсниците на доц. д-р Пенко Господинов. Премиерата на „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир, в постановка на доц. д-р Пенко Господинов е планирана за октомври. Вторият проект на класа е в процес на уточнение. Веднага след тях, студентите на проф. Стефан Данаилов, ще започнат репетиции върху „Слуга на двама господари“ от Карло Голдони и второ заглавие по текст на Филип Ридли. Клас „Театър на движението – Пантомима“ на доц. Александра Хонг,  ще се качи последен на камерната сцена с „Хиляда и една страст или страшна нощ“ от Антон П. Чехов, в постановка на Олег Лабозин.

Новия сезон, на голямата сцена, ще открият четвъртокурсниците на проф. д-р Атанас Атанасов с „Хора с куфари“ от Ханок Леви и в постановка на д-р Мартин Каров.

​До края на учебната година същият клас, ще подготви второ заглавие под режисурата на Петринел Гочев. Абсолвентите на проф. Иван Добчев, ще излязат на голяма сцена със спектаклите „ Процесът“ от Франц Кафка, в постановка на Димитър Сарджев и „ Чайка“ от Антон П. Чехов, в постановка на проф. Иван Добчев. Студентите на проф. д-р Петя Цветкова „ Театър на движението – Танцов театър“ ще завършат образованието си с „ Луна с вкус на нар“ върху поезията на Федерико Г. Лорка и в постановка на проф. д-р Петя Цветкова.

Куклен театър НАТФИЗ ще обнови афиша си с „Бяла приказка“ от Валери Петров, на абсолвентите на доц. Майя Енчева и премиерата на студентите на проф. Жени Пашова, чието заглавие все още се уточнява.

12-ет нови заглавия за един сезон! Кой друг български театър може да се похвали с това?!

В репертоара на сцените, от предходния сезон остават „Таласъма Тропалан“ и „Седемте козлета и вълкът“ – клас доц. Майя Енчева, „Черна дупка“ – клас проф. Иван Добчев, „Вечер на гласа“ и „Papas in motion“ – клас проф. д-р Атанас Атанасов, за които билетите все не достигаха.