НОВИТЕ ЗАГЛАВИЯ В НАТФИЗ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2018/2019

 

От предходния сезон в игралния афиш на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ ще продължат да се играят: Таласъма Тропалан и Седемте козлета и вълкът на клас доц. Майя Енчева, Черна дупка – клас проф. Иван Добчев, Papas in motion и „Вечер на Гласа“ – клас проф. д-р Атанас Атанасов, Нова земя – клас проф. д-р Петя Цветкова. До края на май 2019 г. към тях ще се присъединят още 12 премиери – някои от които копродукции.

 

Новите попълнения за голяма сцена на Театър НАТФИЗ ще бъдат: Хора с куфари (27 октомври) от Ханох Левин, в постановка на Мартин Каров и „Ние, духовата музика!“ по разкази на Й. Радичков, под режисурата на Петринел Гочев, на класа на проф. д-р Атанас Атанасов. Абсолвентите на проф. Иван Добчев ще излязат на голяма сцена със спектаклите Процесът (25 октомври) от Франц Кафка, в постановка на проф. Иван Добчев, с режисьори Димитър Сарджев и Григор Антонов и с „Чайка“ от Антон П. Чехов, в постановка на проф. Иван Добчев. Студентите на проф. д-р Петя Цветкова „Театър на движението – Танцов театър“ ще завършат образованието си с „Луна с вкус на нар“ върху поезията на Федерико Г. Лорка и в постановка на проф. д-р Петя Цветкова.

 

Първи, на камерната 47 сцена, вече излязоха третокурсниците на доц. д-р Пенко Господинов с премиерата на  Ромео и Жулиета от Уилям Шекспир, в постановка на доц. д-р Пенко Господинов. Вторият проект на класа е „Платонов“ с режисьор Крис Шарков. Веднага след тях, студентите на проф. Стефан Данаилов ще започнат репетиции върху „Зверско синьо“ от Филип Ридли и „Власт и кръв“ по Уилям Шекспир. Клас „Театър на движението – Пантомима“ на доц. Александра Хонг  ще се качи последен на камерната сцена с „Хиляда и една страст или страшна нощ“ от Антон П. Чехов, в постановка на Олег Лабозин.

Куклен театър НАТФИЗ ще обнови афиша си с „Бяла приказка“ от Валери Петров, на абсолвентите на доц. Майя Енчева и премиерата на студентите на проф. Жени Пашова, чието заглавие все още се уточнява.