ВЪЗПИТАНИЦИ НА НАТФИЗ С 6 НОМИНАЦИИ ЗА ИКАР!

 

IKAR 2019 - 0.jpg

На пресконференцията, дадена от Съюза на артистите в България, стана ясно, че шест от номинациите за Икар 2019 са за възпитаници на НАТФИЗ!

Дина Маркова е отличена в категория „Дебют“, за режисурата на „Животът е сън“ в Център за култура и дебат „Червената къща“, а за образа на Сехизмундо, в същия спектакъл, Боян Арсов се изравни в надпреварата за „Водеща мъжка роля“ с Бойко Кръстанов и Владимир Пенев. И двамата са от випуск 2016 на проф. Снежина Танковска.

Две от възпитаничките на проф. Пламен Марков, завършили академичното си образование през 2017 г.,  се включват в съревнованието за „Дебют“. Ирина Митева е номинирана за изпълнението на Жената в „Нирвана“ в Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен, а Максима Боева за режисурата на същия спектакъл. Дипломирал се през 2017 г., при проф. д-р Ивайло Христов, Ненчо Костов е четвъртия претендент в категорията за ролята на Димчо Дебелянов в „Дебелянов и ангелите“ в Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив. Най-младата сред номинираните за „Дебют“ е третокурсничката на доц. д-р Пенко Господинов – Мартина Троанска за Шърли в „Палачи“, в Театър „София“.

НАТФИЗ се гордее с младите си актьори, поздравява преподавателите им – проф. Снежина Танковска, проф. Пламен Марков, проф. д-р Ивайло Христов, доц. д-р Пенко Господинов, благодари на режисьорите, които им се довериха – Диана Добрева, Стоян Радев и на директорите на театрите, които поеха риска да ги продуцират – Ириней Константинов, Кръстю Кръстев, Десислава Гаврилова и Димитър Димитров. Неопровержимо доказателство, че отговорността и обединените усилия водят до развитие и създават бъдеще!