Първа награда в професионално направление „Театрално и филмово изкуство“ за НАТФИЗ от наградите за „Най-добрите университети в България“ на вестник „24 часа“

Първа награда в професионално направление „Театрално и филмово изкуство“ за НАТФИЗ от наградите за „Най-добрите университети в България“ на вестник „24 часа“

 

25 български университета бяха отличени на третото издание на наградите за българските висши училища, които в-к „24 часа“ раздаде на специална церемония на 12-ти януари. Наградите се определят съобразно класирането на университетите в рейтинговата система за 2018 г., в която бяха включени 51 висши училища.

Официална церемония в НДК събра академичния елит на страната, министри, кметове и представители на бизнеса.

Голямата награда на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бе връчена първа от министъра на образованието Красимир Вълчев.

Ректорът на НАТФИЗ прие отличието от директора на Народен театър „Иван Вазов“ г-н Мариус Донкин. Проф. д-р Станислав Семерджиев се възползва от повода, за да отправи благодарност към министър Вълчев за системните усилия и работа в подкрепа на българското образование. Изрази и благодарност към кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, за грижата към софийските университети. Церемонията се оказа подходящ повод проф. Семерджиев да съобщи, че НАТФИЗ е избран от четири световни асоциации да бъде домакин на Световния конгрес на всички училища по изкуствата през май следващата година.

Пожелаваме си да не спираме, да се развиваме и да изискваме – от себе си  и от онези, които са ни се доверили да ги учим!

фотограф: проф. Атанас Кънчев