КЪМ ВАРШАВА

 

Студентите от класа на доц. д-р Пенко Господинов са селектирани и поканени за участие в 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал на театралните училища ITSelF.

 

 

Младите актьори ще се представят с „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир, в постановката на Пенко Господинов, създадена, за да представи най-доброто от тях. Студентският спектакъл е уникален сред интерпретациите на Шекспир, прочит на близо 5-вековната трагедия. Познатият сюжет, в който всяко момиче е Жулиета, а всяко момче е Ромео. Не най-красивите, високите, блондините, брюнетите, а всички – увлечени в игра, която освобождава чувството и заразява зрителите. Прекрасен и много подходящ да бъде представен пред международна аудитория спектакъл.

 

ITSelF е театрално биенале, което се организира от Варшавската театрална академия, подкрепя се от кметството, министерството на културата и протича под Почетния патронаж на президента на Република Полша. В 10-годишната си история фестивалът представя повече от 40 театрални училища от различни континенти, с десетки гости от цял свят и хиляди зрители. Форумът се стреми да популяризира театралната култура, да стимулира обмяната на опит между младите дарования, да обединява култури и творци, което го нарежда сред най-големите и престижни събития от този тип в света. Всички, селектирани за участие в конкурсната фестивална програма спектакли, ще се представят със субтитри на полски език. Освен тях ITSelF ще представи и множество съпътстващи събития, включително оф-шоу, срещи с известни сценични и екранни художници и театрални работилници, както за професионалисти, така и за аматьори.