Национален фестивал на изкуствата, Благоевград – 15 октомври

 

 

НАТФИЗ е единственото висше учебно заведение в страната, което предлага академично образование по „Театър на движението – Пантомима“ и „Театър на движението – Танцов театър“.

Възпитаниците на съответните класове са сравнително малко на брой, тъй като освен задължителните актьорски компетенции, следва да развият уменията на балета, пластиката, акробатиката, пантомимата, клоунадата, класическия и съвременния танц, за което се изискват качества. Всеки сезон студентите излизат с премиера, която е образец за майсторството и таланта. Малко известен факт е, че завършилите „Театър на движението – Пантомима“ и „Театър на движението – Танцов театър“ намират 100% реализация в страната и по света. 2019/2020 е годината, в която абсолвентите на доц. Александра Хонг ще се изправят пред последните предизвикателства на образованието си.

Класът ще излезе с  първата за сезона премиера на Театър НАТФИЗ „Българска мистерия“ и веднага след това ще се отправи към Благоевград, за да вземе участие в 12-ото издание на Националния фестивал на изкуствата с „1001 страсти“. Силен старт в последната права!