ПРОФ. Д-Р ВЕСЕЛИНА РАЕВА И МАРТИНА ГЕОРГИЕВА – INTERNATIONAL YOUNG THEATRE FESTIVAL, БАЛЕ, ХЪРВАТИЯ

 

Проф. д-р Веселина Раева, ръководител на специалност „Публична реч“ в НАТФИЗ и обучаващата се в магистърската програма „Режисура в сценичните изкуства“ Мартина Георгиева се завърнаха след успешното си представяне на Международния театрален фестивал на младите в Бале, Хърватия в края на септември. Проф. Раева беше поканена да изнесе поредица от ателиета „Voice and Speech“,  както за студентите от Хърватия и Германия, така и за професионално практикуващи театрални актьори.

 

Спечелилата годишната награда на НАТФИЗ „Най-най-най“ 2019, в категория „„Актриса за драматичен театър“, Мартина Георгиева се включи активно в разнообразните презентации и ателиета, организирани от второто издание на Международния фестивал на младите. Възпитаничката на проф. Иван Добчев успешно представи, в рамките на организираните театрални вечери, текстове на български и английски език (изработени в часовете по сценична реч в рамките на обучението й за бакалавър).

Откъсът от романа на Алберт Камю „Чужденецът“, подготвен като презентативен материал от държавния изпит по сценична реч на Мартина, произведе истински фурор сред участниците, гостите, експертите и оценителите на International Young theatre festival в Бале.