ПРОФ. Д-Р ЕМИЛИЯ СТОЕВА ГОСТ-ЛЕКТОР В УНИВЕРСИТЕТА „МАЛТЕПЕ“, ИСТАНБУЛ

ПРОФ. Д-Р ЕМИЛИЯ СТОЕВА ГОСТ-ЛЕКТОР В УНИВЕРСИТЕТА „МАЛТЕПЕ“, ИСТАНБУЛ

Проф. д-р Емилия Стоева отново беше сред специалните гости на университета „Малтепе“, Истанбул. Присъствието ѝ се свързва от академичната общност на университета с традиционните издания на Международния студентски конгрес, различни теоретични конференции, майсторски класове и симпозиуми. Тази година, поводът за посещението на проф. Емилия Стоева се оказа програмата ЕРАЗЪМ+. В средата на октомври, пред препълнени зали и стотици студенти от цял свят, проф. Стоева изнесе лекции на тема „The influence of Chiaroscuro in the world of Caravaggio, Rembrandt, Vermeer and the works of world-famous Cinematographers.“

Университетът „Малтепе“ в Истамбул е голям частен университет с 15000 студенти в десетки факултети,  вече и пълноправен член на Световната асоциация на филмовите и телевизионни висши училища (CILECT).

 

Проф. д-р Емилия Стоева е дългогодишен преподавател по кино- и телевизионно операторско майсторство в НАТФИЗ. Търсен експерт в областта, проф. Емилия Стоева е член на стотици журита, участник в международни конференции, лектор и ръководител на майсторски класове в най-големите киноуниверситети в света. Оператор е на повече от 40 документални филма, сред които и научнопопулярни, рекламни, корпоративни. Проф. Емилия Стоева е носител на десетки национални и международни награди. Автор на публикации в повече от 50 в специализирани издания. Член на „Национална комисия за документално и научно-популярно кино” и на „Съюз на българските филмови дейци”. Председател на „Асоциация Академика 21”.