Нови номинации за актьорите на НАТФИЗ

 

Възпитаник на проф. Иван Добчев, Александър Тонев завърши образованието си в НАТФИЗ заедно и в класа на Мария Бакалова. Преди дни Фондацията „Стоян Камбарев“ обяви номинацията му за наградата „Полет в изкуството“.

Младият актьор е сред отличените заради концентрираната си актьорска енергия, за органичното и деликатно присъствие на театралната сцена и пред камерата във филма „Блаженият“ на режисьора Станимир Трифонов, както и в няколко късометражни филма.

Изкуството за мен? Може би е нещо като път или изваждане на човека от обикновеното му ежедневно живеене и възприемане на света. Една атака срещу навиците, които притъпяват нашите сетива, атака срещу механичното живеене. Опит да прогледнем отново за чудото на живота. Театърът ни помага да се вгледаме в човека, ангажира ни с цялата истина за нас самите, с онова, което сме забравили или неподозирали, че има“ – споделя Александър в интервюто си за impressio.bg.

На 22-ри април, предстои 12-тата официална церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади творци в България – наградата за „Полет в изкуството Стоян Камбарев“. Пожелаваме успех на Александър Тонев.

НАТФИЗ обучава близо 700 студенти и всяка година дипломира близо 180 устремени към бъдещето си театрални и филмови творци. Не всички от тях стигат бързо до бляскавите подиуми, но всички са еднакво добре подготвени, за да се развиват с критичност към себе си и изкуството, което създават. При тях, успехът ще бъде въпрос на търпение, постоянство и вероятно на малко повече време!