Премиера на филма “Парцалев” (режисьор доц. д-р Валентина Фиданова-Коларова) – 6 април, 18.30 ч., Дом на киното

Премиера на филма “Парцалев” (режисьор доц. д-р Валентина Фиданова-Коларова) – 6 април, 18.30 ч., Дом на киното

 

След кратко отлагане, съобразено с противоепидемичните мерки, програмата на 25-ия София Филм Фест продължава с част от филмите, които трябваше да се срещнат с публиката в последните две седмици на месец март.

“Парцалев” на голям екран!

Още един български документален филм вярваме ще привлече вниманието на нетърпеливите зрители – това е филм-портрет за легендарния любимец на публиката, актьорът Георги Парцалев. Съдбата му е преплетена с историята на Сатиричния театър, но и с тази на българското кино. По времето на социализма обаче различната сексуална ориентация е достатъчна причина един творец да бъде лишен от официални награди и публично признание. Режисьор на „Парцалев“ е доц. д-р Валентина Фиданова-Коларова, сценаристи – проф. д-р Марин Дамянов и Пенчо Ковачев, оператор е доц. д-р. Цветан Недков. а продуцент – Христо Христов.

Денят на премиерата е вторник, 6 април, мястото – Домът на киното, начален час – 18:30.

Заповядайте!

 

През 2020 г., на 25-тия фестивал за документално кино „Златен ритон“, документалният филм „Парцалев” бе удостоен с единствената Специална награда за документален филмов портрет – „За умението на режисьора да разкрие Човека зад популярността на неговата личност”.