28 август 2017
ФЕСТИВАЛНИ УЧАСТИЯ

11 и 14 септември – УЧАСТИЕ В МФ „ВИА ПОНТИКА“, БАЛЧИК

Дни преди откриването на новата учебна година, към Балчик ще се отправят четвъртокурсниците „Актьорство за куклен театър“ на проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева. Селектирани сред участниците на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ 2017, те ще представят НАТФИЗ със спектакъла „Театрален концерт“, чиято премиера се състоя на сцената на Учебен куклен театър в началото на 2017 г. „Театрален концерт“ е музикално-театрален спектакъл, в който музика, въображение, хумор и лирика се преплитат в едно, за да създадат визуални театрални решения, родени от настроението на музиката. Постановката на спектакъла принадлежи на проф. Румен Рачев, режисурата е на проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева, а вокален педагог и автор на фолклорните аранжименти е проф. Диляна Мичева.

 

18 септември – УЧАСТИЕ В МТФ „СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ“, ПЛОВДИВ

На 18 септември, вече завършилите студенти, от класа на проф. д-р Ивайло Христов, ще участват в 21. издание на МТФСцена на кръстопът“ – Пловдив. Младите актьори ще представят „Комедия от грешки“ от Уилям Шекспир, постановка Мартин Киселов. Спектакълът беше създаден, като част от обучението в Академията, през октомври 2016 г. Повече от два сезона беше шумно приветстван от младата публика на Учебен драматичен театър. През април и май 2017 г. беше представен на професионалните драматични сцени в Ст. Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас, като част от II национално издание на НАТФИЗ – „Учи в България, завладей света!“.

 

27 септември – УЧАСТИЕ В МКТФ "ПИЕРО" 2017

Театрален концерт“ е част от специалната селекция на Десетия международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ 2017, който ще се проведе в Стара Загора от 24 до 29.09.2017 г. Изданието е юбилейно и включва куклено-театрални образци от Чехия, Мексико, Франция, Словения, Испания, Холандия, Русия, както и най-доброто от продукцията на българското куклено изкуство. Присъствието на заглавие от репертоара на Учебен куклен театър, НАТФИЗ е висока атестация не само за работата на студентите и преподавателите, но и за процесите на образование в Академията. „Театрален концерт“ – постановка проф. Румен Рачев; режисурата проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева; вокален педагог и автор на фолклорните аранжименти проф. Диляна Мичева; куклено ателие, реализация  на сценична среда, костюми и реквизит Евгения Лачева, Александър Гаралов, Емилия Ковачева, Николина Станева и Петър Чекуров; звук Преслав Севери; осветление Тодор Нисторов и Васил Манов. Спектакълът е на ІV курс „Актьорство за куклен театър“,  клас проф. Румен Рачев: Борис Коев, Иван Рангелов, Кристина  Топалова, Алек Чурчич, Георги-Маноел Димитров, Георги Георгиев,  Георги Ножделов, Димитра Попова, Костадин Жеков, Денислава Николова, Ая Тодорова, Ивана Бобойчева, Лариса  Койнова, Стиляна Маркова, Христо Петев, Александър Митев, Иван-Александър  Дойчев, Силвана Петрова,  Недялка Раева, Ния Янакиева, Николета Милкова.

 

 

Календар