13 декември 2017
Проф. д.н. Божидар Манов отпразнува 70 години

Големият филмов критик и 37 години преподавател в НАТФИЗ проф. д.н. Божидар Манов отпразнува 70 години. В негова чест салонът на Учебен драматичен театър се изпълни с приятели, гости, колеги и студенти.

Поздравления се получиха от президента на Република България г-н Румен Радев, зам.-министъра на образованието г-жа Деница Сачева, кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и много други. Гостите на празника имаха удоволствието да споделят документалния филм на Антония Бачурова и Владимир Люцканов „Лачените обувки на Божидар Манов“ от поредицата „Умно село“.

В края на тържеството зам.-министъра на културата г-н Румен Димитров връчи на проф. д.н. Божидар Манов наградата „Златен век“ - печат на Симеон Велики от Министерството на културата.  Главният секретар на Съюза на българските журналисти г-н Иван Върбанов връчи на проф. Божидар Манов най-високото отличие "Златно перо" за активната му журналистическа дейност и популяризирането на българската култура и изкуство. Доц. д-р Тодор Чобанов зам.-кмет на Столична община обяви проф. Манов за почетен гражданин на София. 

Автори на снимките са Васил Борисов и Мария Захариева (IV курс „Фотография“)
 

Поздравителен адрес от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София

Поздравителен адрес от г-н Иво Христов, началник на кабинета на президента на Република България

Поздравителен адрес от г-жа Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката

Поздравителен адрес от проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Поздравителен адрес от проф. д.т.н. инж. Георги Михов, ректор Технически университет

Поздравителен адрес от г-н Илко Раев, директор на Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми

 
 
 
Календар