07 юни 2012
УЪРКШОП С ФИЛ МЪЛОЙ

УЪРКШОП С ФИЛ МЪЛОЙ
WORKSHOP WITH PHIL MULLOY

Разказ, минимализъм и беседа
или
Как да направим лошата анимация да изглежда добре

Потопете се в магията на анимацията в един интензивен 4-дневен уъркшоп по анимация с един от най-известните британски аниматори, който ще Ви покаже как да правите филми с чувство за хумор. Фил Мълой е един от най-интригуващите гости на Международния
фестивал на анимационния филм “Златен Кукер – София”. Кариерата му стартира с работа в игрални филми, която режисьорът напуска в началото на 80-те, за да се отдаде на анимацията. Първите му филми, от поредицата "Каубои", показват отличителния стил на Фил Мълой, неговият безкомпромисно експериментален подход и безмилостно чувство за хумор. Фил Мълой е автор на над 30 късометражни анимационни филма и носител на множество престижни международни награди, сред които е и наградата от фестивала в Отава за Най-добър пълнометражен филм през 2011 г.

По-рано тази година завърших пълнометражния си анимационен филм “Мъртъв, но не погребан” (Dead but not buried). В него изследвам напрежението в едно семейство и естеството на абсурдността. Филмът е втората част от трилогия. Вече правя третата и последна част. Тъй като поредицата от филми първоначално беше базирана само на четиридесет кадъра, трябваше да измисля визуален език, който е подходящ едновременно за въпросите, които филма разглежда и за да съм способен да използвам визуалните възможности на минималистичната естетика, която съм избрал. В някаква част, тези филми са моя собствен процес на изследване на този език. Моето намерение беше част от удоволствието от гледането на филма да бъде възможност за публиката да споделя мнения през това време.
Двата пълнометражни анимационни филми на Мълой “Сбогом, Господин Кристи” и “Мъртъв, но не погребан”, спечелиха Гран При в Отава през 2010 и 2011 г.
Майсторският клас ще бъде базиран на идеите, които изследвам във филма “Мъртъв, но не погребан”, който ще бъде излъчен на 14 юни от 19 ч. в кино “Люмиер”, НДК.
Уъркшопът на Фил Мълой ще се проведе от 12 до 15 юни включително, като в края на периода всички участници ще имат завършен филм. Може да се работи и на групи.

Изисквания:
– собствен лаптоп
– кратко мотивационно писмо и ниво на познаване на изкуството “анимация”
– трябва да сте изцяло ангажирани тези 4 дни с уъркшопа, който ще протича в рамките на поне 5 часа на ден

Изпратете информацията до 10 юни, заедно с името Ви, телефон и e-mail адрес на film@animationfest-bg.eu със заглавие “Уъркшоп Фил Мълой”

Календар