Идея за криминален филм

Всичко, което не се вписва в останалите теми, творчество, възторг и бла, бла...

Идея за криминален филм

Мнениеот slake00 » 27 Февруари '10 13:38

Здравейте на всички, които решат да прочетат тази "тема" и благодаря на всички онези, които й отговорят. И така:
Идеята за първият филм е да напиша сценарий и да се заснеме криминален(с части ужаси) по действителни събития. Живея в един малък град. Преди 3-4 години дъщеря убива баща си с брадва, след като той й посяга в смисъл опит за изнасилване. С момичето се познавам :P от преди този случай, а и след това. Момичето е оправдано (била е на около 16-17 г., а и бащата е имал криминално минало), но се носят слухове, че убиецът на бащата е друг и в случая са намесени и други.
Другата идея е за това как в един университет (В Пловдив например) стават странни неща. Един копютърен генний тръгва по следите на психопат убиец от миналото и имитира негови предстъпления. Праща мейли, убива група студенти приятели, абе нещо от рода на "Знам какво направи миналото лято", "Градски легенди", "Писък", Петък 13" и други, за които няма да стигне място да изброя, само че заснет в български вариянт. Знам че ще се получи.
slake00

Re: Идея за криминален филм

Мнениеот malkaveshtica » 28 Февруари '10 2:35

Първата идея ми хареса... Ако се изпипа, може да стане нещо интересно... Дръж ни в течение за развитието...

На втората не съм фен.
malkaveshtica

Мнениеот Evergreen » 01 Март '10 16:11

Първата идея определено ми харесва.Но,естествено трябва да се разтягат малко локуми...Примерно да са две сестри с разлики в годините.Бащата да малтретира по-голямата пред очите на по-малкта и така постепенно да се наслагва омраза в нея.И с две думи накрая й писва и кадри в стила на Куентин Тарантино :lol: .Определено ще помисля върху нещо и ще постна след време :arrow: .
Аватар
Evergreen

Мнениеот moon_river » 06 Март '10 19:17

Първата ти идея е много добра.Evergreen вижда сюжета с участие на сестра и някакви кървави сцени,а пък аз малко по-различно.В историята,която се е случила,ми липсва майката.Може във филма тя да е била малтретирана от бащата,тъй като той е и алкохолик,а дори и изнасилвана от него и свидетел на тези събития да е дъщерята.Майката да е избягала или пък постъпила в писхиатрична клиника.Година по-късно да се е завърнала тайно в живота на момичето и когато се случва опитът за изнасилване от страна на бащата към дъщерята,да го убие и отмъсти за всичо,което е причинил на семейството, майката.За да не попадне в затвора съпругата на убития,вината е поета от момичето,което бива и оправдано.
В този ред на мисли преди няколко дни гледах репортаж в една емисия новини,че някакъв мъж в Червен бряг заклал 2-годишното си дете.Наръгал и другото си дете и след това се самоубил чрез обезсване.Мъжът многократно е биел децата си и това се засилило след като съпругата му го напуснала.Бащата на убиеца често пъти подавал сигнали до полицията и "представители на реда и закона" посещавали този човек в дома,като той подписвал няколко предупреждения.Месец пък преди тази трагедия социален работник посетил дома на въпросната персона.Констатацията от проверката била,че децата могат да бъдат гледани от баща им.Тя била сформирана на базата на думите на мъжа и на липсата да бъдат налбюдавани лично тези деца от човека от "Социалните служби".Ясно е,че доста хора не са си свършили работата,поради което се стига до фаталния край на децата.Цялата тази история вероятно сте я чули,но ви я разказах,защото според мен е добре,ако някой има желание,да направи документален филм за нея и да поразследва случая.
Аватар
moon_river

Назад към Разни