Изпитите?

Режисура за драматичен театър, Сценография за куклен театър

Изпитите?

Мнениеот dharma » 15 Юли '10 2:17

Здравейте :)

Имам справочника, но там някак не е обяснено реално какво представляват изпитите. Примерно 2ри кръг си го представям, той е с актьорски задачи.
Но първи и трети?
Четох тук темите и знам, че има уж такава за есето, но абсолютно никаква информация няма вътре. Това "есе" има ли някакви инструкции и изисквания, защото предполагам не е свободно по дадена тема.
И в трети кръг "анализ на драматургичен фрагмент от задължителния минимум пиеси" - това писмено ли се случва (не пише да е анонимен, както 1ви) или устно? И какво означа анализ - да обясниш причинно-следствените връзки или да дадеш предложение как би стояло на сцена?

Някой бил ли е/ще бъде ли на консултациите и поне в 1 изречение може ли да каже за какво става въпрос? Просто много е странно да няма никъде инфо за изисквания.
dharma

Re: Изпитите?

Мнениеот magyto » 22 Юли '10 16:12

Няма информация за конкретните изисквания, защото зависи от преподавателите, които вземат клас в съответната година. Затова е много препоръчително да се ходи на консултациите. Иначе трети кръг е устен или поне при мен беше устен, там могат да ти дадат и някаква задача, да ти задават въпроси и т.н, а анализът е това, което ти предполагаш, че е горе-долу - но и двете, защото ти, за да имаш идея "как да стои на сцена", трябва да си наясно със ситуацията, персонажите, конфликта и т.н :)
Аватар
magyto

Мнениеот StraWberrY » 30 Юли '10 20:36

Има консултации от 2-ри до 6-ти август. Само се чудя дали да отида на общите или на индивидуалните :?:
Тази година ще ги води Здравко Митков, което ме навежда на мисълта, че трябва да отида на индивидуални, за да разбера какво точно желае. :roll:
Аватар
StraWberrY

Мнениеот StraWberrY » 30 Юли '10 20:40

И друго....тази специалност толкова ли е нежелана, че кандидатстват шепа хора? Дори тук във форума не е отделено почти никакво внимание (съпоставям с кино режисурата.) Просто ми е интересно...тази година пак ли ще са седем кандидата.. :lol:
Аватар
StraWberrY

Мнениеот magyto » 10 Август '10 18:19

Моля-моля, миналата бяхме 15 :D
Аватар
magyto

Мнениеот ross_in_green » 08 Септември '10 Вчера,

:roll: :mrgreen:
Аватар
ross_in_green