Анимация-КАНДИДАТСТВАНЕ

Филмова и телевизионна режисура, Филмов и телевизионен монтаж, Анимация

Re: Анимация-КАНДИДАТСТВАНЕ

Мнениеот zerentiq » 05 Август '09 23:48

Здравейте казвам се Владимира и съм от Пловдив преди известно време реших, че желая да кандидатствам с анимация, защото това е нещото което ми доставя удоволствие. Обичам да гледам анимирани филмчета и би ми било интересно да се науча един ден и аз да радвам хората с интересни и смешни понякога драматични анимационни филмчета. Започнах да се подготвям за съжаление не намерих от къде да си купя книгите на Надежда Маринчевска, но положителното е че ги намерих в библиотеката. Изчетох почти всичко написано в темата до сега и благодаря за информацията беше доста изчерпателна и полезна. Имам няколко въпроса, но на този етап все още не мога да ги оформя ясно и точно, а не искам да ги пиша един по един когато ми скимне. Засега запретвам ръкави и започвам да се трудя като малка пчеличка, за да се подготвя максимално добре за малкото време което ми остава и искам да пожелая успех на всички, които също са запалени фенове на това изкуство и биха искали и за напред да се занимават с него. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
zerentiq

Мнениеот Mirena » 18 Октомври '09 4:44

Постът ти много ме зарадва. Браво на теб, продължавай да къртиш като пчелечка и успех и на теб! :D
Аватар
Mirena

Мнениеот the_mess » 26 Октомври '09 17:41

Привет! Дочух че МОН са въвели някакъв закон за кандидатстването - трябва диплома за средно образование с успех 4.50 най - малко. Вярно ли е това и засяга ли и НАТФИЗ?
Извинявам се за глуповато зададения въпрос.
Аватар
the_mess

Мнениеот YaniGeri » 31 Януари '10 18:28

Чернокрил написа:много благодаря за хубавия отговор. Поръчах на един приятел от софия да ми ги купи и утре ще ми ги донесе.
А колкото до това дали ще ми хареса анимация - това ми е детска мечта. Аз и сега се занимавам с това, но за жалост само с 3д анимация (изпитвам големи трудности да раздвижа качествено типаж рисуван на ръка) и мечтата ми е да се занимавам с това.

Сега пак ще задам едни въпроси, на които 100% някъде пише отговора из сайта, но аз просто не ги открих:

1. Каква е цената за изпитите по анимация? общо и поотделно
2. Какви са цените за семестър анимация ?

Здрасти Чернокрил,
Поне което знам аз,защото вече минах първата година е,че вече цените са вдигнати от 400 на 530 на семестър,което е за всички без 4-то курсници.Миналата година влязохме с една такса сега ги вдигат кожодерите.А иначе цената по изпитите по анимация мисля, че беше по 20 или 40 лв на изпит,което беше някъде 2007 или 2008 - поне аз такъв спомен имам,но може и да се бъркам.
YaniGeri

Мнениеот Makoto » 14 Март '10 22:59

Привет...Та...директно по темата...
мисля да кандидатствам тук,но ми казаха ,че аниме/манга стилът не се толерирал.
Моля някой да хвърли светлина по въпроса.
Makoto

Мнениеот warikirech » 15 Март '10 11:28

само да кажеш или по-скоро да уточниш каква точно светлина ти трябва, че да си призная смоето ниско IQ нещо не успях да те разбера, какво точно питаш ;)
Аватар
warikirech

Мнениеот Makoto » 15 Март '10 15:22

Anime/manga стил..
аз рисувам в такъв стил...II III кръг има рисуване,следователно ще трябва да рисувам, в такъв стил.

До колкото съм разбрал ректорите или който там проверява изпитите,изобщо не толерирали такъв стил на рисуване.
Тоест по-вероятно е да ме приемат ако рисувам Хитър Петър или нещо от тоя сорт от колкото ако рисувам в горепосочения стил.

Та питам истина ли е тва ?
Makoto

Мнениеот warikirech » 16 Март '10 11:05

За съжалене немога да ти отговоря еднозначно. Имам обаче някакви съмнения, че всъщност твоите така наречени "манга" типажи всъщност са доста разглобени (бих искал да видя какви точно типажи правиш за да ти кажа дали това което ме питаш може да те притеснява) а ако не е така няма от какво да е притесняваш. Типажа ти е важно да отговаря на дадения характер, а какво по-хубаво от това да нправиш един Хитър Петър в "манга" стил който да носи характера на Хитър Петър. Наистина бих желал да видя нещо твое.
Поздрави!
Аватар
warikirech

Мнениеот Makoto » 16 Март '10 12:59

http://samuraitenshi.deviantart.com/
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.ph ... 12&start=0

в темата във форума имам нататък по страниците..някои са доста стари...други по-нови...най-новите неща са към края
Makoto

Мнениеот warikirech » 16 Март '10 16:58

Това са твои неща. Искам да те питам, това един и същ типаж ли е или са 6 различни и ако са различни как се разбира? Кое ги разделя, или кое ги кара да изглеждат еднакви. Също искам да те питам всички тези детайли (косички, лентички, йероглифи...) с какво ти помагат на самия ТИПАЖ и характера на типажа. Нищо лошо няма в мангата, но ти го караш малко през просото - или и ти си като 80% от младижите рисуващи манга - "Аз не обичам да ме "затварят" в някакви рамки и норми, искам да си рисувам както ги усещам нещата" или нещо в този дух, а всъщност най-строгите правила са при мангата ;). Анимето е като инонописта - има толкова много правила и канони, които ако не ги спазваш става... :) ни кон, ни магаре. Та ако си навит бих ти дал следната задача: направи "Хитър Петър" (явно ти е любим) но в манга стил да видим как ще го измислиш.
И сега вече може би ще ти отговоря на първоначалното запитване:
Не се толерира, копирането, а това което ти показваш е просто копиране, няма нищо което да е твое. Използвай си похватите на мангата, но нека да видим ТВОЯ типаж и как ТИ говиждаш :wink:
надявам се да съм ти бил полезен с нещо, а ако не, живи и здрави!
Прикачени файлове
01_test.jpg
Аватар
warikirech

Мнениеот Makoto » 16 Март '10 17:41

Като за начало дефинирай "типаж",след това формулирай по-ясно поста,защото не мога да разбера изобщо нито какво питаш,нито какво обясняваш.Единственото което разбрах е ,че ме представяш за плосък пубертет.
Makoto

Мнениеот warikirech » 17 Март '10 17:33

Последното нещо което искам да правя е да обиждам или да се заяжадам с някой. Най-вероятно ти така си разбрал поста ми, за което ти се извинявам не ми беше това целта. Това, че си се видял (в моя пост) като "плосък пубертет" си е твой проблем, който е добре да разрешиш по някакъв начин (незам какъв), но аз никъде не съм го казвал или намеквал. Ако поста ми ти се е сторил неясен, объркващ и обиден (както казваш " ...не мога да разбера изобщо нито какво питаш,нито какво обясняваш...") нека се опитам да го "преведа":
1. Не е добре да рисуваш неща (тук говорим САМО ЗА ИЗПИТА, не за попринцип) които са копия на други - в случая на изпита да ти се падне "Хобит" а ти да рисуваш типаж който да прилича на: (примерно) Yugi Moto, Bleach, Astro Boy, Goku, Edward and Alphonse Elric, Kenji и т.н. - това е което не се толерира в Академията (предимно на приемния изпит).
2. "Та питам истина ли е тва ?" - не е истина!
3. Щом се налага да ти дефинирам "типаж", може би не си готов още да кандидатстваш точно в НАТФИЗ. Неможе да не разбираш какво ти казвам като "типаж" (освен ако не е някъв вид заяждане което явно не съм разбрал)

ще се опитам да дам някаква дефиниция на Типаж, но рискувам пак да не ме разбереш (за кето се извинявам предварително)
Типаж или герой(че) както му казват някъде - (character англ.) - е изобразяване на човек, лице, идентичност в драматичен разказ, кинематографично произведение или произведение на изкуството. Типажа, особено когато се представя от актьор в театъра или киното, включва "илюзията, че е човешка личност." или иначе казано - ефективно и убедително превъплъщение на актьор.
Аватар
warikirech

Re:

Мнениеот the_mess » 24 Май '10 18:38

warikirech написа:Като начало си потърси къде да ходиш на уроци за глава - мисля, че Мути е добър преподавател (стига да си от София)

Някой да знае как да се свържа се свържа с него или с някой друг подобен преподавател? Не съм от София но смятам лятото да хвана пътя занатам. А лекциите кога са?
Аватар
the_mess

Мнениеот SteamOfBlood » 28 Май '10 14:16

Таа здрасти.
10 клас съм (към края) ,уча ****** в Изкуствата там(ииии не мога да кажа ,че рисувам много добре).
Насочил съм се към Анимацията,защото ми е интересна.Доста добри заплащания има,и винаги в нета можеш да си намериш работа (при това бързо) като в игри (предполагам там можеш главно :D) .
Иии четох доста из сайта,форума и кво ли не.Хванал съм се да рисувам 2-но повече и мисля в близките 2 години ( защото тогава ще свърша средното образование ((живот и здраве и малко късмет)) ) да се насоча към НАТФИЗ.
Нямате си и идея колко разпитвам всички.Трудно ми е да повярвам дори ,че един фр който е яко зле е влязал там.Каза,че са нормални изпитите,не чак толкова трудни.А той не е учил в никакви училища по изкуства ,предполагам само уроци е бохал.
1-ви изпит типажи -ясно.Гледах някъде по назад някой беше постнал някаква картинка с някакви крави които се въртят в кръг.(Ако е така някой да каже де)
2-Глава .Много зле е работата там :D .Ама имам 2 години още в училището отделно ще ходя края на уроци.Беее дано да потръгне работата.
3.Забравих какъв беше изпита май да разговаряш свободно с комисията,ами теста? Теста върху какво ще е ? История на Изкуството предполагам и История на Филмографията?
Нуждаех се да питам.Правя си скиците.Главно фентъзи нещенца.Хобита дано да се падне >:) ще го скъсам :lol: :lol: :lol: .
Тревожи ме само това,че 5-6-7 човека щели да влизат само,дано моята година не влязат много хорица.Айде със здраве =) ,ако има нещо пак ще питам.
Таа мерси ако някой отговори.(
SteamOfBlood

Мнениеот hikari » 30 Май '10 10:55

Имам някоко въпроса и се надявам някой да може да ми отговори.
Какви рисунки трябва да представя в последния кръг на кандидатсването или това е напълно свободно?
Някой има ли някаква идея кога се провеждат консултации и горе-доли на какви цени са?
hikari

ПредишнаСледваща

Назад към ФТР, ФТМ, АН