Анимация-КАНДИДАТСТВАНЕ

Филмова и телевизионна режисура, Филмов и телевизионен монтаж, Анимация

Re: Анимация-КАНДИДАТСТВАНЕ

Мнениеот warikirech » 31 Май '10 13:35

hikari написа:Какви рисунки трябва да представя в последния кръг...

Абсолютно свободни неща, колкото по-хубави толкова по-добре. СЪВЕТ: не носи неща които са съмнителни (това значи, работи, които поне двама души които се занимават с рисуване да са казали (истински) че са добри) това ще ти изиграе лоша шега. Също така не е важно колко ще са, а какви.
За втория въпрос е добре да отговори някой който по-често ходи до НАТФИЗ, винаги са били юни и август, но трябва да се провери, цените също ще са нови не като миналата година.

SteamOfBlood написа:1-ви изпит типажи -ясно.Гледах някъде по назад картинка с крави които се въртят в кръг.(Ако е така някой да каже де)...Теста върху какво ще е ?

Това с кравите е част от теста. Някъде е описано из темата какво точно представлява първия изпит. Ако не намериш, ще пиша пак.
SteamOfBlood написа:2-Глава .Много зле е работата там :D

Не е сложно, зависи при кого и по колко ще ходиш на уроци. Там най-важното е да се хване характера и приликата на модела, не толкова как ще му нарисуваш мустаците или обеците.
SteamOfBlood написа:3.Забравих какъв беше изпита май да разговаряш свободно с комисията? Правя си скиците.Главно фентъзи нещенца.Хобита дано да се падне >:) ще го скъсам(

Накрая се говори с комисията, това не е нито страшно нито сложно. Задават ти се въпроси и е много важно да се държи човек нормално, да не се притеснява, да не се прави на голям разбирач и ако съумее да покаже добро чувство за хумор.
Дано да си прав за Хобита ;)
Надявам се да съм помогнал, ако не питайте :)
Аватар
warikirech

Мнениеот the_mess » 03 Юни '10 15:32

Извинявам се че така нахално си копирам поста от предната страница но за мен е важно.

the_mess написа:
warikirech написа:Като начало си потърси къде да ходиш на уроци за глава - мисля, че Мути е добър преподавател (стига да си от София)

Някой да знае как да се свържа се свържа с него или с някой друг подобен преподавател? Не съм от София но смятам лятото да хвана пътя занатам. А лекциите кога са?
Аватар
the_mess

Мнениеот Makoto » 23 Юни '10 17:25

Искам да попитам НАТФИЗ имат ли си книжарница защото препоръчителната литература не мога да я намеря никъде.Или е изчерпана или я няма.
Makoto

Мнениеот Kofi4ka » 29 Юни '10 17:50

Здравйте!:) Изчетох цялата тема и е много полезна.
Септември ще се пробвам за НАТФИЗ.
Завърших ХГ-то и периодично рисувам типажи. Въпросите ми са:
1-Доколко мога да си позволя деформация(голяма глава,изкривен нос, анемични крайници и т.н) неща, които правят геройте странни,изкривени даже грозновати?
2-Има ли някакви строги правила за декора или зависи от приказката?
3-С какво се изразява трудността на теста ?
Благодаря ви предварително :)
Аватар
Kofi4ka

Мнениеот warikirech » 30 Юни '10 10:21

Привет, Кофичке
Много добре, че си завършила ХГ-то (ако ти е преподавал Ждребев имаш шансове ;) )
1 - Деформации можеш да си позволиш колкото си искаш, но.... много е важно това да ти помага а не да ти пречи. (няма как ако ти се падне приказен и нежен типаж като "Малкия Принц" ти да го направиш с огромни ходила и голям гърбав нос)
2 - Строги правила към конкретния декор няма, но като кадър завършил Художествена Гимназия трябва да знаеш, че няма как да се противопоставяш на правилата на композиция и пространство ;)
3 - Трудността на теста е... не е труден три листа, като единия лист е теория, въпроси от обща култура (този филм на кой е, на тази картина кой и е автора и т.н.), но ако си чела цялата тема би трябвало да знаеш какви са другите два листа (не искам да ставам досаден и да пиша едни и същи неща)
Надявам се да съм ти отговорил на въпросите, но ако имаш още питай. Ако не ти е проблем покажи някои твои типажи.
Успех!
Аватар
warikirech

Мнениеот Kofi4ka » 30 Юни '10 17:49

Привет, warikirech :) Благодаря за бързия отговор.
За съжаление в гимназията попаднах на много неподходящ учител по рисуване(имена няма да споменавам), но не мисля, че това ми е повлияло на развитието. Сега пробвам да рисувам това, което ще ми се падне на втори кръг и като набера обем, ще покажа ;)
Имам още един въпрос: Понеже начина ми на рисуване е да смесвам различни техники и материали наведъж, мога ли да си го позволя и при декора или трбва да е по-семпъл?
Аватар
Kofi4ka

Мнениеот warikirech » 30 Юни '10 18:14

При декора както и при всичко свързано с изпита можеш да използваш всичко (освен ако специално не е споменато какво трябва да се използва - както е при изпита с главите) което ти върши работа. Щом техниката ти е в услуга на декора и на визията като цяло то няма проблеми. Семпло може да значи много неща, затова не се притеснявай (като покажеш някоя картинка мога да ти кажа дали си "прекалила" с материалите и смесванията) да си развихриш таланта.
Аватар
warikirech

Мнениеот Kofi4ka » 01 Юли '10 16:42

Makoto написа:Искам да попитам НАТФИЗ имат ли си книжарница защото препоръчителната литература не мога да я намеря никъде.Или е изчерпана или я няма.

Днес си закупих двете книги на Надежда Маринчевска: "Българското анимационно кино(1915-1995)" и "Квадрати на въображението, естетика на анимационните техники". Трудно ще ги намериш по книжарниците, аз ги намерих на Славейков и двете. Нахалствай на всеки продавач, докато ти кажат "Да". :)
А моя въпрос е: те достатъчни ли са да се подготя за първи кръг?
Аватар
Kofi4ka

Мнениеот warikirech » 02 Юли '10 10:34

Абсолютно са достатъчни!!!
Аватар
warikirech

Мнениеот ВИЛИАНА » 15 Юли '10 0:12

*** ЛАТИНИЦА - в друг форум!
ВИЛИАНА

Мнениеот anya » 15 Юли '10 0:32

ВИЛИАНА написа:otchaqno tursiq primerni testove za 1-viqt krug ot priemniqt ispit za animaciq mnogo vi molq ako nqkoi ima ideq neka da mi spodeli zashtoto oburnah vsichko no ne namerih nishto :S !!! blagodarq predvaritelno i kasmet na vsi4kii :*

В кандидат-студентския справочник на НАТФИЗ за тази година има примерен тест.
Аватар
anya

Мнениеот Makoto » 24 Юли '10 23:48

пълна пародия....отивам в книжарницата на Натфиз и книгите дет треат за изпита ги нема....по Славейков ги нема....

на къде така....от Wikipedia ли треа се учим ?
Makoto

Мнениеот Polina. » 25 Юли '10 13:39

Провери в библиотеката на НАТФИЗ.
Polina.

Мнениеот Makoto » 12 Август '10 10:46

разбрах че ше има некфи курсове ? Някаква информация ?
Makoto

Мнениеот Polina. » 12 Август '10 17:17

Не знам за кое точно питаш - школите или консултациите? За това ти копирам линк и на двете. Консултациите по фотография вече са минали.

http://natfiz.bg/index.php?id=81&p=2

http://natfiz.bg/index.php?id=45
Polina.

ПредишнаСледваща

Назад към ФТР, ФТМ, АН