Web of Science e реферативна база данни в областта на естествените науки, обществознанието, изкуствата и хуманитарните науки. Дава възможност за извършване на статистика по отношение на научните резултати и тяхното качество.

Линк за достъп:  http://apps.webofknowledge.com/

Потребителско име: natfiz.library@gmail.com

Парола: B18n@tfiz

Достъпът е осигурен от Министерството на образованието и науката до края на 2021 г.

Важно! Ползването на информацията е на територията на НАТФИЗ! Отговор на въпроси, относно вашето информационно търсене може да получите в библиотеката на НАТФИЗ!

 

 

SCOPUS е библиографска и реферираща база данни. Индексира 18 000 научни издания по хуманитарни, социални, технически, медицински науки от 5000 издатели. Предлага и възможности за библиометрични анализи и проследяване на цитати.

Линк за достъп: scopus.com

Потребителско име: natfiz.library@gmail.com

Парола: bibnatfiz

Достъпът е осигурен от Министерството на образованието и науката до края на 2021 г.

 

Важно! Ползването на информацията е на територията на НАТФИЗ! Отговор на въпроси, относно вашето информационно търсене може да получите в библиотеката на НАТФИЗ!

 

 

https://openlibrary.org/

Open Library разполага със стотици хиляди сканирани книги с любезното съдействие на Internet Archive. Включва много класически произведения на литературата и произведения без авторско право, публично достояние. Книгите могат да бъдат прочетени в браузър (с активна връзка с Интернет) или изтеглени на таблет или смартфон.

Проектът “Отворена библиотека” на Internet Archive предоставя хиляди библиотечни записи свободно достъпни за нечия употреба. Можете да помогнете за изграждането на Отворената библиотека, като добавите своите записи.

Каталозите на библиотеките, които вече са качени, включват публичната библиотека в Сан Франциско, библиотеката на Конгреса, каталога HOLLIS на университета в Харвард и библиотеката на университета в Северна Каролина.

 

 

https://www.europeana.eu/portal/bg

Europeana е европейски уеб портал, който обединява дигитализирани изображения на обекти, отразяващи различни аспекти от европейската култура. През 2018 г. тази своеобразна електронна библиотека осигурява достъп над 58 милиона произведения на изкуството, артефакти, книги, фотографии, видео и аудио от цяла Европа. Началото на проекта е сложено официално през ноември 2008 г. Информацията е достъпна на 27 езика.

 

 

 

https://chitanka.info/

Моята библиотека, наречена още „Читанка“, е българска електронна уеб библиотека за книги, издадени на български език.

Проектът за създаването на библиотеката е от края на 2005 г. Той има за цел да осигури на българските граждани достъп до литература на български език от всяка точка на света чрез интернет връзка.

Използването на библиотеката е свободно и не се заплаща от потребителите.

Публикуваните материали са авторска собственост на създателите им – писатели, поети, илюстратори, издатели и др. Сайтът „Моята библиотека“ не допуска публикуване на издания преди да са изминали най-малко 5 календарни години от годината на първото им издаване в България. Търси се връзка с всички живи български автори за получаване на изрично разрешение да се публикуват творбите им.

 

 

https://www.elia-artschools.org/documents

Разгледайте нашата база данни с документи, включително книги с пълна дължина, документи за политики, указания за настройка и осигуряване на качеството и публикации, специфични за проекта.

Всички документи в нашата база данни са изброени по-долу. Моля, обърнете внимание, че те са сортирани по азбучен ред, за да разглеждате по категория или дата, използвайте страничните ленти вдясно. Ако знаете какво точно търсите, използвайте полето „Документи за търсене“, за да намерите елементи по заглавието или ключовата им дума.

 

 

  https://www.ietm.org/en/publications

IETM (International network for contemporary performing arts) – представлява международна мрежа за съвременни пърформанс изкуства – с повече от 450 членове организации и индивидуални членове, които работят в съвременните пърформанс изкуства по целия свят: театър, танц, цирково изкуство, пърформанс, интердисциплинарни арт форми на живо изкуство, нови медии.

В организацията също членуват  фестивали, компании, продуценти, театри, изследователски и ресурсни центрове, университети и институционални органи.

Годишно се провеждат две пленарни заседания в различни европейски градове, както и по-малки по мащаб срещи в световен аспект. Освен това, възлагат се публикации и научни проекти, улеснявайки комуникацията и разпространението на информация в пърформанс изкуствата.

 

 

https://www.culturalfoundation.eu/publications-1

Нашата мисия: да промотираме европейските ценности, чрез културата, като разработваме и поддържаме инициативи, които позволяват да споделяме, преживяваме и представим европейските ценности.

Нашата работа: ние развиваме и поддържаме културни инициативи чрез предоставяне на грантове, създаване на общности, инкубаторни програми и онлайн платформи, раздаване на награди, организиране на събития, книгоиздаване и изграждане на съюзи, поддържани чрез комуникация. Повече можете да прочетете на нашата страница.

 

Нашите ценности:

Вярваме в основни ценности, които ни напътстват и вдъхновяват във всекидневната ни работа. Нашата цел е да ги вложим във всичко, което правим и да се ръководим от тях в отношенията ни с колеги, партньори, дарители.

Сътрудничеството, споделянето и солидарността са от изключителна важност за обединена Европа, която работи за всички свои граждани.

Отстояването на демокрацията и законите са съществени за бъдещето, което си представяме. Необходима е работа и въображение.

Признаваме човешкото достойнство и изобретателност като индивидуални ценности, които заслужават уважение. Ние гарантираме, че индивиди или група хора не са третирани различно или по-неблагоприятно, за да можем да осигурим равенство

 

 

     https://www.asef.org/pubs/asef-publications

Фондацията представлява уникална допирна точка за обмен и кооперация между Азия и Европа. Свързвайки тези два континента в общ диалог ще допринесе до преследването на общи цели. Фокусът пада върху заздравяването на връзките между Азия и Европа чрез семинари, уъркшопи, конференции, уеб портали, грантове и беседи. През последните 23 години повече от 40 000 хора от Азия и Европа са участвали по проекти.

 

Промотират се културни връзки базирани върху обмен и взаимодействие. Осъществяват се връзки между артисти, професионалисти, нестопански организации по изкуствата, музеи.