Web of Science e реферативна база данни в областта на естествените науки, обществознанието, изкуствата и хуманитарните науки. Дава възможност за извършване на статистика по отношение на научните резултати и тяхното качество.

Линк за достъп:  http://apps.webofknowledge.com/

Потребителско име: natfiz.library@gmail.com

Парола: B18n@tfiz

Достъпът е осигурен от Министерството на образованието и науката до края на 2021 г.

Важно! Ползването на информацията е на територията на НАТФИЗ! Отговор на въпроси, относно вашето информационно търсене може да получите в библиотеката на НАТФИЗ!

 

 

SCOPUS е библиографска и реферираща база данни. Индексира 18 000 научни издания по хуманитарни, социални, технически, медицински науки от 5000 издатели. Предлага и възможности за библиометрични анализи и проследяване на цитати.

Линк за достъп: scopus.com

Потребителско име: natfiz.library@gmail.com

Парола: bibnatfiz

Достъпът е осигурен от Министерството на образованието и науката до края на 2021 г.

 

Важно! Ползването на информацията е на територията на НАТФИЗ! Отговор на въпроси, относно вашето информационно търсене може да получите в библиотеката на НАТФИЗ!

 

 

https://openlibrary.org/

Open Library разполага със стотици хиляди сканирани книги с любезното съдействие на Internet Archive. Включва много класически произведения на литературата и произведения без авторско право, публично достояние. Книгите могат да бъдат прочетени в браузър (с активна връзка с Интернет) или изтеглени на таблет или смартфон.

Проектът “Отворена библиотека” на Internet Archive предоставя хиляди библиотечни записи свободно достъпни за нечия употреба. Можете да помогнете за изграждането на Отворената библиотека, като добавите своите записи.

Каталозите на библиотеките, които вече са качени, включват публичната библиотека в Сан Франциско, библиотеката на Конгреса, каталога HOLLIS на университета в Харвард и библиотеката на университета в Северна Каролина.

 

 

https://www.europeana.eu/portal/bg

Europeana е европейски уеб портал, който обединява дигитализирани изображения на обекти, отразяващи различни аспекти от европейската култура. През 2018 г. тази своеобразна електронна библиотека осигурява достъп над 58 милиона произведения на изкуството, артефакти, книги, фотографии, видео и аудио от цяла Европа. Началото на проекта е сложено официално през ноември 2008 г. Информацията е достъпна на 27 езика.

 

 

 

https://chitanka.info/

Моята библиотека, наречена още „Читанка“, е българска електронна уеб библиотека за книги, издадени на български език.

Проектът за създаването на библиотеката е от края на 2005 г. Той има за цел да осигури на българските граждани достъп до литература на български език от всяка точка на света чрез интернет връзка.

Използването на библиотеката е свободно и не се заплаща от потребителите.

Публикуваните материали са авторска собственост на създателите им – писатели, поети, илюстратори, издатели и др. Сайтът „Моята библиотека“ не допуска публикуване на издания преди да са изминали най-малко 5 календарни години от годината на първото им издаване в България. Търси се връзка с всички живи български автори за получаване на изрично разрешение да се публикуват творбите им.

 

 

https://www.elia-artschools.org/documents

Разгледайте нашата база данни с документи, включително книги с пълна дължина, документи за политики, указания за настройка и осигуряване на качеството и публикации, специфични за проекта.

Всички документи в нашата база данни са изброени по-долу. Моля, обърнете внимание, че те са сортирани по азбучен ред, за да разглеждате по категория или дата, използвайте страничните ленти вдясно. Ако знаете какво точно търсите, използвайте полето „Документи за търсене“, за да намерите елементи по заглавието или ключовата им дума.