“ДВОЙНИК ЗА ЕДИН ДЕН” – Национален конкурс за имитатори на Тодор Колев

 

 

Националният Конкурс „Двойник за един ден“ 2018 има за цел да съживи духа на незабравимия актьор, музикант и шоумен Тодор Колев и да се превърне в значимо културно събитие в родния му град.

Национален Конкурс „Двойник за един ден“ се реализира от Община Шумен и ДКТ „В. Друмев“ гр. Шумен със съдействието на Съюз на Артистите в България, Българска Национална Телевизия и Общински Медиен Център – Шумен.

 

ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

В  продължение на три дни в гр. Шумен, родния град на незабравимия актьор, музикант и шоумен Тодор Колев, ще се състезават негови имитатори  от цялата страна. Те ще имат възможност да бъдат двойници на Тодор Колев за един ден. Всеки участник може да представи един материал сам или да участва като партньор във втори.

Национален Конкурс „Двойник за един ден“ ще се проведе за първи път през есента на 2018 г. Конкурсът ще се състои на 14, 15 и 16 септември 2018 г. Часът на събитието ще бъде обявен допълнително. Първите два дни конкурсът ще се проведе в градската градина на Шумен. Специална сцена ще бъде издигната в непосредствена близост до паметника на Тодор Колев и казиното, където като дете е свирил с баща си. Първите два дни (14 и 15 септември ‘18) ще са със свободен достъп за публиката.

Вечерта на третия ден (16 септември от 19 ч.) в сградата на ДКТ „Васил Друмев“ ще се състои гала концерт на отличените участници, ще бъдат обявени печелившите имитатори и ще бъдат връчени наградите. Двата състезателни дни и гала концерта ще бъдат заснети и излъчвани от Българска Национална Телевизия.

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Националният Конкурс „Двойник за един ден“ ще даде възможност имитатори от цялата страна да покажат своя талант. Ограничения за възраст, образование и професионална квалификация няма. В рамките на 15 минути на участниците ще бъде предоставена възможност да демонстрират своя талант пред журито и публиката. Всеки участник ще има възможност да изпълни (сам или с  партньор/и) песен, скеч или диалог от филм, телевизионна изява или шоупрограма на незабравимият актьор, музикант и шоумен Тодор Колев.

До участие се допускат само изпълнения на живо. Участниците, сами и за своя сметка, осигуряват музикален съпровод на живо или запис; мултимедия материали, подходящ костюм, реквизит и грим. Пътни, нощувки, храна и други разходи са за сметка на участниците.

Кандидатите за участие в Национален Конкурс „Двойник за един ден“ 2018 изпращат по електронен път заявление, където кратко описват материала, с който ще участват и посочват информация за контакт (телефон, адрес или имейл адрес). При възможност се изпраща и видеозапис на материала или се посочва от къде е взет откъса.

 

Заяка за участие

 

Участниците в Национален Конкурс „Двойник за един ден“ се състезават за три награди:

I награда – 1 000 лв.

II награда –   700 лв.

III награда –  300 лв.

Наградният фонд е осигурен от Община Шумен.

 

Конкурсът ще се отразява от БНТ, национални и локални медии.

За контакти и допълнителна информация се използва имейл: konkursdots@abv.bg