Студентите на НАТФИЗ и вече дипломиралите се възпитаници играят благотворително в подкрепа на различни каузи

 

СЪСТУДЕНТИТЕ НА ДАНАИЛ ЧИРПАНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛНО ЗА МТСФ „ДАНАИЛ ЧИРПАНСКИ“

Завършилият академичното си образование, през 2016 г., клас на проф. Пламен Марков ще играе благотворително за фестивала „Данаил Чирпански“ „Бай Балчо споменува“.

“Бай Балчо споменува”

 

Спектакълът, по текст за театър и в постановка на проф. Пламен Марков, беше създаден в процеса на учебната работа на класа в Академията. Близо година, той се игра на сцената на Театър НАТФИЗ с участието на Данаил Чирпански, на чието име беше създаден и първият български Международен театрален студентски фестивал, след трагичната кончина на младия актьор. Първото издание на МТСФ „Данаил Чирпански“ получи финансовата подкрепа на ЮНЕСКО. Община Стара Загора организира благотворителен „Мач на Звездите“, за да подпомогне реализирането на второто издание през април 2019 г. На 21-ви януари състудентите на Данаил Чирпански ще се съберат на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, за да изиграят отново „Бай Балчо споменува“ в памет и чест на младия актьор и в благотворителна подкрепа на второто издание на посветения му студентски фестивал.

 

 

ВРЕМЕ ЗА ИВАЙЛО

Абсолвентите на проф. д-р Атанас Атанасов се нуждаят от финансиране и дарения, за да се представят на фестивала „Festival Reves D’avant L’aube 2019“/Фестивал „Сънища преди зазоряване“ 2019, през юли в Париж, но решиха да посветят последния си дипломен спектакъл на сцената на Театър НАТФИЗ на Ивайло Карабанчев.

„Ние, духовата музика!“

 

От четирите свои учебни представления, класът избра да играе „Ние, духовата музика!“ по разказите на Йордан Радичков, в постановка на Петринел Гочев, за да подпомогне 16-годишното момче в борбата с мускулната дистрофия. До момента класът е набрал 3 500 лв. Кутията за дарения ще обикаля публиката след всяко представяне на „Ние, духовата музика!“ до дипломирането през май. Състоянието на Ивайло Карабанчев регресира, без лечение и рехабилитация животът на момчето е застрашен. Ако имате желание и възможност да помогнете посетете „Ние, духовата музика!“ на 29-ти януари в салона на Театър НАТФИЗ и следете игралните дати на спектакъла през следващите месеци.