Премиера на документалния филм “Гешев” (сценарист: Марин Дамянов, оператор: Красимир Андонов) – 26 февруари, 18.00 ч., Дом на киното

 

 

Премиера на „Гешев“ ще бъде представена на 26 февруари, вторник, от 18.00 ч. в Дома на киното.  По създаването на документалната лента на режисьора Васил Барков работят водещи преподаватели на НАТФИЗ. Проф. Марин Дамянов е автор на сценария, доц. д-р Красимир Андонов е оператор, а проф. д-р Дочо Боджаков и доц. Любомир Христов са консултанти на филма.

Филмът е посветен на живота и дейността на Никола Гешев, началник на отделение „А” в Дирекция на полицията, отговорно за борба с нелегалната в периода 1941-1944 година Българска Комунистическа партия. Имал ли е връзка висшият полицай на най-високи нива с дейци на компартията и семейството на Борис Трети? Коя е била голямата му любов? Безпардонен или състрадателен е бил Гешев в разпитите със заловените? Отговорите на тези въпроси във филма търсят акад. Георги Марков, д-р Владимир Станев, Петя Минкова, правнучката на брата на полицая – Анна Гешева.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!