Кандидатствайте за финансиране на представление към фестивала „Панаир на младите – Site-Specific Theatre“ 2019 в Младежки театър „Николай Бинев“

 

„Панаир на младите – Site-Specific Theatre 2019″

 

Младежки театър „Николай Бинев“ има огромното удоволствие да съобщи, че между 1-и и 5-и октомври 2019-а година ще се проведе 12-ото издание на единствения Site-specific фестивал в България„Панаир на младите – Site-Specific Theatre“ 2019.

Настоящето издание ще бъде четвъртото поредно, което ще бъде посветено на SITE-SPECIFIC театъра. По този случай Младежки театър „Николай Бинев“ кани студентите на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ да кандидатстват за финасиране, с което да реализират представление, което да бъде включено в официалната програма на фестивала.

Във фестивала могат да се включат всички желаещи професионалисти и студенти завършили II-и курс (към периода на провеждане на фестивала) на ВУЗ – направление „Сценични изкуства“, като кандидатстват със свои проекти.

Фестивалът цели да вдъхнови участниците, провокирайки тяхното въображение, предоставяйки им възможност да работят в едно от 4-те нетрадиционни театрални пространства, в които да реализират спектаклите си. Пет от кандидатстващите проекти ще бъдат продуцирани и финансирани в рамките на „Панаир на младите XII“ – SITE-SPECIFIC от 1-и до 5-и октомври, когато всеки от спектаклите ще бъде представен 3 пъти в рамките на своята премиерна дата.

През месеците май, юни и юли ще бъдат организирани специални огледи на включените в „Панаир на младите – Site-Specific Theatre“ 2019 пространства. Тези обиколки ще бъдат водени от представител на театъра, който ще може да отговори на всички ваши въпроси. За да се запишете за оглед е нужно да попълните формуляр, който можете да откриете на www.mlt.bg

Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си до 16 август като попълнят и изпратят формуляра за кандидатстване.

SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от специфично пространство. Благодарение на „Панаир на младите – Site-Specific Theatre“ 2019.участниците и публиката ще имат възможността да видят театъра по нов и различен начин. Специфичната атмосфера, дух и история на пространствата за възможност за превръщането на едно театрално в представление в цялостно театрално изживяване.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ги зададете на panair@mlt.bg или на 0887 848 498