Представлението „1001 СТРАСТИ“ отпътува за Русия за Международния студентски фестивал ВГИК

Представлението „1001 СТРАСТИ“ отпътува за Русия за Международния студентски фестивал ВГИК

 

Класът на доц. Александра Хонг потегля за Москва, за да участва в 39-ото издание на Международния студентски фестивал (категория за кино и театър) ВГИК. Между 11-ти и 15-и ноември фестивалът ще събере повече от 1000 млади творци от целия свят – Белгия, България, Испания, Еквадор, Аржентина, САЩ, Великобритания, Израел, Швейцария, Канада, Сингапур, Мексико, Франция и други страни.

 

 

Основан през 1961 г. фестивалът е авторитетна платформа, на която студентите от различни киноуниверситети могат да покажат своите учебни, курсови, дипломни кино- и театрални творби. От години студентите на НАТФИЗ са не само сред задължителните участници, но и често носители на наградите от международния форум. Най-високото отличие от изданието през 2017 – Гран при беше присъдена на дипломната работа на младата режисьорка Боя Харизанова с дипломен ръководител акад. Людмил Стайков за „Изпит“. Миналата година, класът на проф. Иван Добчев отнесе Грамота за интегриране на сложните теми на модерността в пиесата „Изгубеното поколение“, в постановката на д-р Сава Драгунчев.

Тази година в надпреварата ще се впуснат възпитаниците на доц. Александра Хонг с „1001 страсти“ по Антон П. Чехов и в постановка на Олег Лабозин. Спектакълът пожъна успех сред младата столична публика и спечели адмирациите на Националния студентски фестивал на изкуствата в Благоевград. Надяваме се в Москва да го очакват още аплодисменти и награди.

 

„Проект „1001 Страсти в Москва“ се реализира с финансовата подкрепата на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“. 

 

Пътуването се подкрепя и от националният въздушен превозвач „България Ер“.