БАКАЛАВЪРСКА ПРОГРАМА “ФИЛМОВ И ТЕЛЕВИЗИОНЕН ЗВУК”

БАКАЛАВЪРСКА ПРОГРАМА “ФИЛМОВ И ТЕЛЕВИЗИОНЕН ЗВУК”

 

Вероятно мнозина се питат какво ли точно представлява бакалавърската програма на НАТФИЗ Филмов и телевизионен звук. Създадена преди 4 години, тя е адекватен отклик от страна на Академията, към новите обстоятелства във филмовата, телевизионната, рекламната и електронно-развлекателната индустрии. Малцина от съвременните потребители са се замисляли за мястото на звуковите ефекти и саунд-средата във филма или компютърната игра. Факт, който само потвърждава изключителната им роля във въздействието и целостта на пазарния продукт. Продуциращите индустрии инвестират милиарди в звука – технически открития, саунд-инженери, ефекти и т.н., което прави годишните възнаграждения на експертите в областта едни от най-конкурентните и със сигурност далеч по-високи от тези на IT специалистите. НАТФИЗ има ресурса да ги обучи и създаде не само за българския, но и за световния пазар.

 

 

Специалността се оглавява от доц. д-р Валерия Крачунова звуков дизайнер и композитор на десетки филмови и телевизионни продукции, а също носител на международни и национални отличия в областта. Студентите се подготвят в съвременни технически условия и конкурентно-оборудвани студия.

 

 

Образователната им програма включва широк спектър от ключови теоретични познания и също толкова разтворено ветрило от практически упражнения, които се очакват с нетърпение от студентите. Записват се истински куршуми изстреляни от истински пистолети, свистенето на истински гуми, скърцането на промишлен метал, шепот, взривове, дори преглъщането трябва да се озвучи  … И само бъдещите звукови режисьори знаят, че зад най-магнетичния и завладяващ кадър, понякога могат да стоят простичките звуци от потракването на велосипедните спици, например. До края и в рамките на образованието си, те ще бъдат безупречно и професионално подготвени да се присъединят към екипите, на който и да е от големите визуално-развлекателните конгломерати, защо не и на „Blizzard“?!

„Филмов и телевизионен звук“ е професия на бъдещето и НАТФИЗ очаква онези, които искат да го прекрачат със самочувствие!

Консултациите ще се проведат на 10 юли от 10.00 ч.