Гьоте-институт България обявява отворена покана за участие в дискурсивния уъркшоп „Политики на предлагането, култури на търсенето“

Гьоте-институт България обявява отворена покана за участие в дискурсивния уъркшоп „Политики на предлагането, култури на търсенето“

 

 

Гьоте-институт България обявява отворена покана за участие в дискурсивния уъркшоп „Политики на предлагането, култури на търсенето“, който се занимава с различни измерения на темата „Изкуство и политика“ между локалните и глобалните предизвикателства на демокрацията, капитализма и консуматорството.

Уъркшопът се случва в рамките на проекта „Изкуство и политика“ на Гьоте-институт България, който ще постави въпроса за политическата роля на изкуството в исторически план от 20-те години до днес. Проектът стартира като отговор на изложбата „Изкуство и политика. Сблъсъци и съжителство“ с произведения на Ото Дикс, Хана Хьох, Гюнтер Юкер, Йозеф Бойс и Герхард Рихтер от колекцията на Германския институт за международни отношения ifa, както и нова инсталация на Антони Райжеков, и с куратор Мария Василева. По време на изложбата от 27 октомври до 9 декември в галерия „Структура“ Гьоте-институт организира още поредица от лекции, дискусии и пърформанси.

Уъркшопът „Политики на предлагането, култури на търсенето“ ще съпътства изложбата и нейната паралелна програма, като предложи на участниците допълнителни затворени обсъждания, уъркшоп сесии и менторски срещи с Бояна Кунст (Германия), Мария Василева (България), Лъчезар Бояджиев (България), Боян Манчев (България) и Войн де Войн (България). Главен фасилитатор на програмата е Лъчезар Бояджиев.

В продължение на 4-6 уъркшоп сесии в периода 29 октомври – 6 декември участниците ще могат да рефлектират върху темата за ролята на изкуството в политическите процеси днес и да създадат колективна публикация под формата на вестник, който в края на програмата ще бъде отпечатан и разпространен в София и избрани партньорски институции в чужбина.

Участието в уъркшопа е безплатно, сесиите ще се провеждат само в почивни дни и извън работно време. Ще бъдат избрани 10 участници.

Краен срок за кандидатстване: 20.10.2020.

 

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО УЪРКШОПА и НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК – https://www.goethe.de/ins/bg/bg/kul/ser/ppr/puk.html