НАТФИЗ „JERUSALEMA DANCE CHALLENGE“

НАТФИЗ „JERUSALEMA DANCE CHALLENGE“

 

Студентите на НАТФИЗ хвърлиха ръкавицата към връстниците си с „Jerusalema Dance Challenge NATFA“ навръх 1-ви март. Автомобили и минувачи спряха забързания си делничен ритъм пред възторга от радост, въодушевление и страст, който се изля от НАТФИЗ. Студенти, преподаватели и служители излязоха на тротоара пред сградата на Академията в ритъма на Jerusalema Dance Challenge, за да вдъхновят човешкия дух в борбата му с едно от най-страшните предизвикателства на 21-ви век COVID.

„Jerusalema Dance Challenge“ поема от Южна Африка в края на 2019 г. За по-малко от година се разпространява и споделя между хората от целия свят. Превръща се в глобален израз на съпричастност, подкрепа и солидарност по време на борбата с пандемията.

„Jerusalema Dance Challenge NATFA“ беше заснет и след дни ще бъде споделен в социалните мрежи. Всеки, който желае да изрази солидарност и да подкрепи студентската инициатива, може да последва хаштага #JerusalemaChallengеNATFA.

„Jerusalema Dance Challenge NATFA“се реализира по идеята на д-р Яна Джарова, режисьор и постановчик: проф. д-р Велимир Велев, хореография: проф. д-р Велимир Велев и д-р Александър Манджуков, видеореализация: д-р Красимир Стоичков.

Участваха студенти от: 1 курс – Театър на движението – Пантомима (проф. д-р Велимир Велев); 1 курс АКТ (проф. Жени Пашова), студенти от класа на проф. Пламен Марков и студенти от други класове; служителите от Академична библиотека и архив, отдел “Стратегическо развитие” и представители на други отдели; а също и преподаватели, които подкрепиха идеята. Всичко това беше заснето и от студенти 2 и 3 курс от Факултет “Екранни изкуства” под ръководството на д-р Красимир Стоичков. Очаквайте скоро готовия филм.