Свободни семинари 21 – 25 юни 2021 г. Студентите от НАТФИЗ ще работят съвместно със специалисти от HaMidrasha – Faculty of Arts на Beit Berl College (Израел)

 

График на семинарите

 

В продължение на седмица трима преподаватели от Факултета по изкуства – Хамидраша, към израелския колеж BEIT BERL водят специализирани модули от задължителната програмата на студентите в НАТФИЗ. Третокурсниците от бакалавърските програми „Филмова и телевизионна режисура“, „Филмово и телевизионно продуцентство“, „Филмов и телевизионен монтаж“, „Драматургия“ работят  с  Арик Каплун върху писането на сценарий и режисура за филм. Амос Зипори въведе възпитаниците на специалността „Филмов и телевизионен звук“ в спецификата на филмовия звукозапис, а  Илан Ягода помогна на магистрите от „Мениджмънт в екранните изкуства“ и „Екранна режисура“ да усвоят тънкостите в работата по документален филм.

Образованието в НАТФИЗ отговаря на международните стандарти за образование в областите на киното и театъра. Дори и в рестриктивните условия на пандемия то продължава да държи отворени вратите към света. Станете част от нашето семейство. Кандидатствайте сега!

 

Арик Каплун e филмов и телевизионен сценарист и режисьор, завършил професионалното си образование в Тел Авив.  Преподава телевизионна режисура в Йерусалимското филмовото училище и университета в Тел Авив. Филмите му имат международен престиж и са отличени с награди от Израелската филмова академия, Международния филмов фестивал в Карлови Вари и др.

 

Амос Зипори е работил по звука на повече от 45 филма – сред които доста документални филми и телевизионни сериали, повечето от тях отличени с редица престижни награди – „Walk on Water“ (2004) Awards of the Israeli Film Academy, National Board of Review, USA и др.

 

Илан Ягода е сценарист, режисьор и продуцент на успешна поредица от документални филми. Последната му работа от 2020 г. Tuning (2020) е с номинация за Depth of Field Competition  на DocAviv Film Festival.