ХХVIII Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература – 13-15 май 2022 г., гр. Шумен; Краен срок за записване – 29 април

 

Конкурсът се организира от Община Шумен и Институт Лист София под патронажа на Министерство на културата на Република България.

Участниците изпълняват по свой избор произведения от унгарската и българската поезия, проза и драматургия (пиеси) с общо времетраене 10 минути. Изпълнението на текст от унгарски автор е задължително. Участниците в конкурса се разделят в пет групи. За втори път ще имате възможност да участвате и в категорията “Дигитална поезия с Новател”.

Крайният срок за записване за участие в рецитаторския конкурс и за „Дигитална поезия с Новател“ е 29 април 2022 г. на имейл konkurs.shumen@gmail.com. Кандидатите попълват заявка за участие по образец, която можете да свалите от тук.

По-подробна информация за конкурса можете да откриете на сайта на Институт Лист София: https://culture.hu/bg/sofia и на Фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/UKI.BG/