Класът на проф. д-р Петя Цветкова с участие на Международния студентски театрален фестивал (FIST) – Сърбия

 

https://natfiz.bg/wp-content/uploads/2022/01/TEA_4585-2048x1367.jpgКласът на проф. д-р Петя Цветкова влиза в надпреварата за наградите на международния студентски театрален фестивал  (FIST) – Сърбия. На 10-ти май актьорите ще представят танцовия спектакъл на проф. Цветкова и д-р Александър МанджуковДъх разстояние“.

„Това е онзи дъх който ни сближава, като хора и същевременно ни разделя. Заглавието е много поетично – факт, но танцът е поетично изкуство и двете се допълват. Дъхът разстояние е онзи дъх, който затаяваме в емоцията си към някого, а също – застанали пред някой от шедьоврите на големите майстори. Нашият „Дъх разстояние“ е обединяващият копнеж да поемем още малко от изкуството, още малко от емоциите, още малко живот, още малко от всичко.из интервюто на д-р Манджуков в сп. „Театър“.

Основан през 2005 г. FIST насърчава сътрудничеството между студенти от чуждестранни драматични училища и студенти по драматични изкуства в Сърбия, като създава среда за творческа комуникация между тях, условия за обмен на знания, опит и умения, но най-вече представя атрактивното разнообразие от студентски театрални практики от целия свят. НАТФИЗ е сред традиционните участници на фестивала.