Уъркшоп на доц. д-р Елена Тренчева и доц. д-р Валерия Краучнова-Попова в рамките на международния студентски филмов фестивал GOLDEN BAKLAVA FILM ACADEMY

 

Деканът на Филмовия факултет на НАТФИЗ, доц. д-р Елена Тренчева, и доц. д-р Валерия Краучнова-Попова са в Газиентеп, Турция по покана на международния студентски филмов фестивал „Golden Baklava Film Academy“. Експерти в областта на филмовия и телевизионен дизайн и звука в киното и телевизията, от 9 до 11 май, те ще водят уъркшоп „Пространствено-звукова среда“ със студенти от „Hasan Kalyoncu Üniversitesi“.

Фестивалът има за цел да подкрепя младите продуценти в кинопроизводството, да ги представя на международни платформи, да привлича вниманието на филмовата публика и да допринася за разрастването на киноиндустрията.

В продължение на 7 поредни издания, „Golden Baklava Film Academy“ събира преподаватели и студенти от представителни международни киноучилища и академии по изкуства, създавайки продуктивен творчески диалог и среда за акумулиране на съвременни културни идеи.