„Виртуален форум за образование и професионална реализация“ – 18 ноември 2022 – организиран от Френският институт в България и Агенция Campus France Париж

 

Френският институт в България и Агенция Кампус Франс организират за трети пореден пътВиртуален форум за образование и професионална реализация, на 18 ноември 2022 година.

Безопасност, близост, екологичен пример

И тази година отново избрахме виртуалния формат, за да не се налага да се справяме с евентуално възобновяване на пандемията, и за да гарантираме максимално безопасността на всички участници. Но най-вече, защото установихме, че този формат привлича по-голям брой студенти от цялата страна. Поради тази причина решихме, че е важно да отидем възможно най-близо до тях, там, където се намират и което виртуалният формат позволява. И накрая, този избор е в рамките на подхода за « зелен Френски институт в България », чието начало поставихме тази година с цел да дадем пример за намаляване на въглеродния ни отпечатък и опазване на околната среда.

3 секции ще бъдат обособени :

  • В Секция «Учебни заведения » представителите на френските висши учебни заведения и на франкофонските програми в България ще проведат индивидуални срещи със студенти, заинтересовани от учебните програми, които предлагат.
  • Секция «Предприятия » ще даде възможност за срещи с представителите на предприятия в България, които предлагат позиции за работа и стаж.
  • Тематични конференции са предвидени в Секция «Уебинари ».

Специално разработената виртуална платформа https://bg.studyinfrancevirtualfairbalkans.com ще даде възможност на студентите да проведат индивидуални срещи по предварително изготвен график с представителите на френските висши учебни заведения и на университетските франкофонски програми в България, на предприятията както и да участват в уебинарите.

Представени са също така и възможностите за кандидатстване за стипендиите на френското правителство.