“Асансьорът” – Гостува Драматично-куклен театър “Васил Друмев” – гр. Шумен | 30 ноември, 19.00 ч., Голяма сцена

 

“Асансьорът”

по Георги Марков

 

режисьор Николай Кенаров

сценография Тина Тодорова

музика Генадий Иванов и Стефан Станев

 

Участват:

Димитрия Милушева, Кольо Стайков, Николета Велчева, Николай Владимиров

 

“Асансьорът” е пиеса за чистите човешки взаимоотношения и трагичната ни невъзможност да ги съхраним. Двама души, в преломен момент от техният живот, се оказват приклещени от съдбата на едно място, откъснати от целия външен свят и не знаят кога ще излязат от там. Това ги кара да се обърнат един към друг и да видят другия. Връзката , която се заражда помежду им е чиста и силна. В един момент обаче, вратата се отваря … А сега накъде?

Асансьорът е един вид капан извън времето и пространството, в който всички сме попадали в даден момент от нашият живот. Той винаги е обвързан с друг човек, неговата истина и нашата връзка с него. Силната свързаност между хората е един от най-фундаменталните ни стремежи. Рано или късно това се случва, но се оказва доста по-различно от очакваното. Как реагира тази връзка на външният свят и как е способна да съществува спрямо него? Готова ли е да оцелее или в момента на излизане от този капан вече е друга? Готов ли е човек да загърби всичко до сега и да заживее само за това?

Спектакълът е изследване на пътя на взаимоотношенията на различни двойки, които преминават през сходен път и свършват по сходен начин. Едно изследване на човешката душа и нейната невъзможност да разбере докрай другия, въпреки невероятния стремеж да го направи. Един спектакъл за моментите, в които съдбата ни дава точно това което искаме, но точно тогава, когато сме се отказали от него.

 

 

БИЛЕТИ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ОТ КАСАТА НА ТЕАТЪР НАТФИЗ

(ул. “Г. С. Раковски” 108А, тел. 02/9231 303)

и на eventim.bg