Фотоизложба, посветена на Стефан Данаилов

 

Фотоизложба, посветена на Стефан Данаилов

 

 

На 10.12.2023, от 16.00 ч във фоайето, пред аулата на НАТФИЗ “Кр. Сарафов” на ул. “Стефан Караджа” 20 ще бъде официалното откриване на фотоизложба, посветена на обичания от всички Стефан Данаилов.

Автор на снимките е Иван Стоименов, а специален гост на събитието е Росица Обрешкова, племенница на именития актьор.

Иван Стоименов днес е един от доайените  на българската фотожурналистика. Повече от 50 години  ръката му държи фотообектива  и съхранява за историята ни това, което се случва в нашия обществено-политически живот. Той има вече над 500 хиляди кадъра в своя архив.

Настоящата изложба показва един дълъг път, през който Иван Стоименов е бил близо да Стефан Данаилов и го е заснел като човека Ламбо, толкова обичан от своите почитатели, като актьор, преподавател, министър на културата, общественик и неуморим застъпник на доброто за хората и отдал целия си живот за тях.

Затова именно Иван Стоименов  е избрал за изложбата си  наслов „Ако си дал” от  незабравимата песен на Емил Димитров.

От 16.30 ч. в аулата ще бъде прожектиран и документален филм за Мастера – „Ламбо от София“ с автор Георги Тошев, реж. Ема Константинова с участието на Росица Обрешкова, Йосиф Сърчаджиев, Елена Райнова, Цветана Манева, Стефан Мавродиев-Мавро и др.

 

Заповядайте!