Семинари за творческата индустрия в Голуей: “Повишете своя иновативен и творчески потенциал в извънградските райони!”: 22-23 февруари, Университет на Голуей, Ирландия и онлайн

 

Семинари за творческата индустрия в Голуей: “Повишете своя иновативен и творчески потенциал в извънградските райони!”: 22-23 февруари, Университет на Голуей, Ирландия и онлайн

 

Вие сте артист или творец, който иска да развие уменията си в бранша? Интересувате ли се да научите повече за стратегиите за финансиране, използването на нови технологии и управлението на творчески пространства?

University of Galway’s UrbanLab кани артисти, творци и всички, които проявяват интерес, да се включат в поредица от безплатни семинари, организирани в партньорство с National Academy of Theatre and Film Arts в София, България. Работилниците се провеждат в рамките на IN SITU project на програма “Хоризонт Европа”, който подкрепя работата на творческите и културните индустрии в извънградските райони на Европа.

Четири съвместни семинара ще се проведат като интерактивни и отворени пространства, които ще започнат в ранния следобед на 22 февруари, четвъртък, и ще продължат до 23 февруари, петък, 2024 г. Те имат за цел да помогнат на участниците да придобият нов поглед върху творческите индустрии и да подобрят уменията си. Темите варират от това да се даде възможност на участниците да проучат използването на нови творчески технологии в работата си, през разработването на стратегии за финансиране и управление на творчески пространства, изграждане на партньорства с други творци и заинтересовани страни. Д-р Марк Рейни, член на UrbanLab Galway и изследовател по проекта IN SITU, заявява: “Творческата работа е много повече от крайния продукт или произведението на изкуството. Тя е свързана и с начина, по който се стига до него. В този смисъл набирането на средства, управлението на пространството, разработването на стратегии и използването на нови творчески технологии за популяризиране са от съществено значение. За нас е огромно удоволствие да посрещнем членовете на НАТФИЗ в Голуей и да споделим техните умения и прозрения”. University of Galway’s Centre for Creative Technologies също ще подкрепи семинарите, които обещават да бъдат вълнуващи, информативни и забавни.

 

 Можете да се включите в четирите семинара (или в някои от тях по ваш избор) онлайн или лично в семинарната зала на партерния етаж на Hardiman Library Building в кампуса на Университета в Голуей:

Telling New Stories with Creative Technologies’ (четвъртък, 22 февруари, 13.30 – 17.00 ч.)

Creative Funding at the Edge’ (петък, 23 февруари, 9.30 – 11.00 ч.)

New Creative Spaces’ (How to Manage and Develop a new Creative Space) (петък, 23 февруари, 11.30 – 13.00 ч.)

‘Strategic Alliances and Coalition Building’ (петък, 23 февруари, 14.00 -17.30 ч.)

Prof. Dr. Lidia Varbanova, професор и програмен директор в НАТФИЗ, който ще води някои от семинарите, заявява: “Артистите се нуждаят от своите публики и поддръжници, които да подхранват работата им със силата на постоянното сътрудничество. Създадохме тези семинари за артисти, предприемачи в областта на изкуствата и мениджъри, които искат да процъфтяват в постоянно развиващия се свят на творчеството. Възползвайте се от тази възможност, за да разгърнете своя предприемачески дух и иновационен потенциал!

 

 За да се регистрирате за някой от тези безплатни семинари, моля, последвайте тази връзка:

 https://forms.gle/pzk9hBVUVEweraeeA (моля, отворете с браузъра Chrome). След успешното завършване на семинарите ще получите сертификат за присъствие.

За повече информация относно семинарите и регистрацията, моля, свържете се с нас на адрес: urbanlab@universityofgalway.ie

За медийни запитвания и допълнителна информация, моля, свържете се с Марк Рейни на адрес: mark.rainey@universityofgalway.ie

Twitter: @GalwayLab; Facebook: UrbanLab Galway; Instagram: urbanlabgalway

NB! Работният език е английски!

Проектът IN SITU получава финансиране от програмата за научни изследвания и иновации “Хоризонт Европа” на Европейския съюз в рамките на споразумение за безвъзмездни средства № 101061747.