НАТФИЗ е домакин на театралния фестивал “Имаго”

 

НАТФИЗ е домакин на театрален фестивал

Проф. Атанас Атанасов, проф. Веселина Раева и доц. Антон Угринов са жури на първото издание на фестивал „Имаго“

 

Частни театрални школи от цялата страна ще се съберат края на юни месец за три пълни дни, посветени на театралното изкуство по време на първия национален фестивал на частни

те театрални в София – „ИМА̀ГО”.

В цялата страна е пълно с млади, мотивирани таланти, които ги събира страстта им към театъра. Тази година асоциацията на частните театрални школи сбъдва една дългоочаквана мечта, а именно да събере част от своите дейци в столицата на България и то в Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“!

Журито се състои от преподаватели на Академията, като ще бъдат организирани и два уъркшопа, целящи взаимната комуникация и опознаването между възпитаниците на всички школи. Основен акцент на Фестивала е партньорството именно с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, чрез което се отваря поле за дългосрочни взаимоотношения между Академията и Асоциацията на частните театрални школи с цел, както провеждане на фестивала  ежегодно, така и партньорство по други проекти, свързани с театрално обучение на деца, младежи и театрални педагози

25 студенти от НАТФИЗ – специалност “Екранни изкуства”, документират събитието със снимки и видео, както от самите спектакли, така и от неформалните моменти и срещи между участниците. Продукт от проекта са серия сценични адаптации, трейлъри и видеа от фестивала, които популяризират събитието и които достигат до нови публики за бъдещите издания на фестивала.

Финалът на фестивала ще завърши с официална церемония по връчване на награди „ИМА̀ГО” 2024 в различни категории.

 

Повече за фестивал ИМАГО

Управителен съвет на АЧТШ

Учредители на АЧТШ

*Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ и Министерството на културата на Република България.