Лекция за традиционната музикална драма Кунцю

 

Лекция за традиционната музикална драма Кунцю

 

 

Лекция на тема:

“Как ще усетиш очарованието на пролетта, ако не посетиш градината?”

(Въведение в изкуството на традиционната музикална драма Кунцю)

Място: Китайски културен център,  ул. “Г. С. Раковски” 77

Време: 13.00, 2 юли

Лектор: Гу Хаохао (Gu Hao Hao) е държавен артист I степен, заместник-председател на Шанхайската асоциация за литература и изкуство, председател на Асоциацията на драматурзите в Шанхай, президент на Центъра за оперно изкуство в Шанхай, директор на Шанхайската трупа за кунцю опера, магистър по изящни изкуства. Носителка е на множество награди, сред които държавната награда за най-добър изпълнител „Уънхуа“, театралната награда „Сливов цвят“, „Награда за популяризиране на кунцю операта“ в Националния конкурс за изключителни изпълнители, организиран от ООН и Министерството на културата, наградата за изключително изпълнение на Четвъртия китайски фестивал за кунцю опера. Обявена е за „Вдъхновяваща личност на Шанхай“ за 2016 г.

Лекцията се организира от Посолството на Китайската народна република в Република България във връзка със 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

В същия ден, в 19.00, в Театъра на армията ще се представи традиционната музикална драма кунцю “Среща сред цъфналите праскови” като част от програмата на Световен театър в София.