Кукленият спектакъл “Фолклорна магия от Пирин” с премиера през новия сезон

 

ФОЛКЛОРНА    МАГИЯ    ОТ   ПИРИН

 

АВТОР И ПОСТАНОВКА: ПРОФ. БОНЬО ЛУНГОВ

РЕЖИСУРА: ПРОФ. Д-Р КОНСТАНТИН КАРАКОСТОВ

МУЗИКА: ГЕОРГИ КРАСИМИРОВ – ГЕРАСИМ

СЦЕНОГРАФИЯ И КУКЛИ: ПРОФ. Б. ЛУНГОВ И ПРОФ. Д-Р К. КАРАКОСТОВ

КОСТЮМИ: АЛЕКСАНДРИНА ХРИСТОВА

УЧАСТВАТ СТУДЕНТИ КЛАС ПРОФ. БОНЬО ЛУНГОВ

ФОТОГРАФ: ВЕНЕТА ПАУНОВА

АВТОР НА ПЛАКАТА: ТЕОДОРА БОЖИЛОВА

 

Анотация

Това е спектакъл, който преди всичко изненадва. Човек не може да остане равнодушен, когато на сцената блика темперамент и фантазия, които го вълнуват.

В представлението няма текст. Актьорите умело създават незабравими герои, използвайки автентични предмети от българския бит на принципа на импровизация пред погледа на зрителя. Всичко това превръща “Фолклорна магия от Пирин” в изключително комуникативен спектакъл.

Жанрът „фолклорна приказка” предразполага към развихряне на човешката фантазия до краен предел, за да се пренесе зрителя в един неочакван свят. На пръв поглед всичко изглежда като на шега, но в действителност фолклорните елементи така се съчетават на сцената, че се получава един синкретичен спектакъл, бликащ от хумор, но в същото време изпълнен със сериозно внушение. Една фолклорна магия оживява пред очите на публиката.

Адресът на представлението e както за деца, така и за възрастни. Това е, защото всеки човек обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си. Такова е и посланието на постановъчния екип към всички зрители.

Времетраене  54 мин. За зрители над 3 год.