НАТФИЗ осигурява и се грижи за спазването на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на Здравеопазването на Република България.

Всички студенти, преподаватели, служители и гости на Академията ни проявяват отговорност към опазването на личното си здраве и на обществената безопасност.

Спектаклите на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ се играят при 50% от капацитета на салоните и стриктно спазване на всички противоепидемични предписания. Носенето на маска на територията на НАТФИЗ е задължително.

 

 

 

„Jerusalema Dance Challenge NATFA“ тръгва в мрежата!
Казват, че няма времена, в които е лесно да се създава изкуство. Студентите на НАТФИЗ обаче доказаха, че няма времена, които могат да спрат порива им да споделят и вдъхновяват човешкия дух с изкуството си.

„Jerusalema Dance Challenge“ поема от Южна Африка в края на 2019 г. За по-малко от година се разпространява и споделя между хората от целия свят. Превръща се в глобален израз на съпричастност, подкрепа и солидарност по време на борбата с пандемията.

На 1-ви март, увличайки преподавателите си и част от администрацията, младите момичета и момчета хвърлиха ръкавицата към пандемията с „Jerusalema Dance Challenge NATFA“. Автомобили и минувачи спряха забързания си делничен ритъм пред възторга от радост, въодушевление и страст, който се изля от НАТФИЗ.

#JerusalemaChallengеNATFA

 

Всеки, който желае да изрази солидарност и да подкрепи студентската инициатива, може да последва и сподели хаштага #JerusalemaChallengеNATFA.

„Jerusalema Dance Challenge NATFA“ се реализира по идея на д-р Яна Джарова, сценарист и режисьор е проф. д-р Велимир Велев, хореографията е на проф. д-р Велимир Велев и д-р Александър Манджуков, а видеореализацията е на д-р Красимир Стоичков.

Във видеото участие вземат студенти от: 1 курс – Пантомима (проф. д-р Велимир Велев) и 1 курс „Актьорство за куклен театър“ (проф. Жени Пашова), абсолвенти от класа на проф. Пламен Марков и студенти от други класове. Включиха се служители от Академична библиотека и архив, “Стратегическо развитие” и други отдели на НАТФИЗ. Идеята подкрепиха много от преподавателите в Академията, някои от тях взеха лично участие. Видеото беше заснето от студенти от 2-ри и 3-ти курс на Факултет „Екранни изкуства” под ръководството на д-р Красимир Стоичков.