СЪБИТИЯ                 

Бесове

08.06.2023 - 19:30          Представления

“Бесове”

Албер Камю

по романа на Фьодор Достоевски

превод Георги Ходжев

 

постановка проф. Снежина Танковска

режисьор Боян Арсов

сценография доц. Марина Райчинова

хореография проф. д-р Петя Цветкова

музикална среда Боян Христов

фотограф Теодора Тодорова

плакат Янина Петрова

участват студенти специалност “Актьорство за драматичен театър”,

клас проф. Снежина Танковска

Действащи лица и изпълнители:

Разказвача – Георги Илиев, Николай Ставрогин – Спартак Тодоров, Пьотър Степанович Верховенски – Теодор Каракачанов, Степан Трофимович Верховенски – Теодор Ненов, Варвара Ставрогина – Ванина Йорданова, Алексей Кирилов – Александър Андреев, Иван Шатов – Христо Тенчев, Даша Шатова – Велина Георгиева, Лиза Дроздова – Ивана Керанова, Мария Тимофеевна Лебядкина – София Джустрова, Капитан Лебядкин – Сезер Сами, Григориев – Георги Илиев, Липутин – Георг Киряков, Шигальов – Мартин Емануилов, Виргински – Дейвид Тумбарков, Гаганов – Захари Турманов, Федка – Ростислав Панков, Прасковя Дроздова – София Джустрова, Маврикий Николаевич – Дейвид Тумбарков, Лямшин – Сезер Сами, Семинариста – Ростислав Панков, Владиката Тихон – Теодор Каракачанов, Майорът – Захари Турманов

 

 

БЕСОВЕ е опит на човека да изкрещи смело своята истина в лицето на целия свят, да промени хода на времето, да разруши установените норми, да постави нови правила, да изтрие чуждите думи и да напише свои, да надвие своята слабост, като открие собствената си сила и се научи да я използва.

БЕСОВЕ е опит на човека да прости тихо в себе си. Опит да начертае своя път, да укроти самотата и разрухата в действията и съвестта си, да избере в какво да вярва и кого да обича в името на това да устои на ледения вятър в сърцето и мисълта си. В името на това да бъде човек.

Представлението поставя героите на Достоевски и Камю в една динамична условна сценична реалност, в която те настървено търсят своето място в заобикалящия ги чужд и агресивен свят, пълен с изисквания, прокламации и отчуждение.

Боян Арсов

 

„А там по хълма пасеше голямо стадо свине; и бесовете Го молеха да им позволи да влязат в тях. И им позволи. Като излязоха бесовете от човека влязоха в свинете и хвърли се стадото от високите скали в морето и се издави…“

/Из Евангелие на Свети Лука/

 

БЕСОВЕ на сцената на Театър НАТФИЗ е първият дипломен спектакъл на студентите от последния клас на проф. Снежина Танковска.

Спектакълът е спечелил наградата “НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ” 2022.

 

С подкрепата на Съюза на артистите в България.

 

БИЛЕТИ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ОТ КАСАТА НА ТЕАТЪР НАТФИЗ (ул. “Г. С. Раковски” 108А, тел. 02/9231 303)

и на eventim.bg

Работно време на касата на Театър НАТФИЗ:

вторник – събота, от 10.00 до 19.30 ч.; обедна почивка 14.00 – 15.30 ч.