СЪБИТИЯ                 

Въпреки живота, всичко е любов

21.12.2022 - 19:00          Представления
Театър НАТФИЗ, Голяма сцена

 

ВЪПРЕКИ ЖИВОТА, ВСИЧКО Е ЛЮБОВ

по романа на Виктор Пасков” Германия, мръсна приказка”

 

режисьор Васил Дуев – Тайг

 

Участват актьорите от сдружение “Суматоха“: Антония Кундакова, Бернарда Береану, Елена Хрант, Елеонора Иванова, Жаклин Даскалова, Никол Оташлийска, Полина Грозданова, Сирма Кунчева, Ахмет Исмаил, Вилиян Гешев, Иван Шуманов, Йоан Попов, Марио Василев, Ростислав Дамянов, Теодор Кисьов, Ясен Атанасов, както и актьорът от Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово – Стоян Руменин.

 

„Въпреки живота, всичко е любов“ ще ви върне назад във времето на 1968 – бурна година на бунтарство в света, но и бунтарство у нас. Бунтарство, което младите хора заявяват категорично, с присъщата си убеденост за безсмъртие, водени от любов и желание да живеят свободно. Идеята за свободата става по-реална и по-осезаема чрез заминаването за чужда страна. В странство тя ще се окаже с повече условности, ограничения, препятствия и лишения, отколкото живяна сред свои.

Другата отправна тема в постановката е за живота в емиграция през епохата на социализма. Васил Дуев изследва нюансите на приятелствата и предателствата в желанието да се задържиш на повърхността. Във фокуса попада и болезненото преследване на успеха през лишенията и присъдата да бъдеш чужд на общността, към която се стремиш.

Спектакъл за младежките мечти и илюзиите, характерните провокации и натиск на репресивния държавен апарат в опит да удържи фалшивата свобода на привидно жизнерадостната реалност. Самотата и отчуждението, противопоставянето на „чужди“ срещу „свои“ и „свои“ срещу „свои“ допълват картината за живота на емигранта.

 

БИЛЕТИ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ОТ КАСАТА НА ТЕАТЪР НАТФИЗ (ул. “Г. С. Раковски” 108А, тел. 02/9231 303)

и на eventim.bg