БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ ПО „СЦЕНОГРАФИЯ“, НАТФИЗ – 26.06 (петък), 10.00 ч.

БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ ПО „СЦЕНОГРАФИЯ“, НАТФИЗ – 26.06 (петък), 10.00 ч.

 

Здравейте, уважаеми кандидат-студенти!

Аз съм Мира Каланова и съм сценограф.

От името на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и в качеството си на ръководител на специалност „Сценография“ ви каня на среща, за да ви запозная със съвременните възможности пред професията Сценограф.

Очаквам ви на 26.06 (петък), от 10.00 ч., в платформата ZOOM – https://us04web.zoom.us/j/8120358728?pwd=SFhYM29aQUJuRkVCRmRWbDQrd0JKQT09

Meeting ID: 812 035 8728

Password: 9XiLY4

Професията Сценограф е модерна и все по-популярна сред европейските творци. От името на художник, който вече двадесет години я практикува, бих казала, че в територията на приложните изкуства няма нищо по-вълнуващо, по-предизвикателно и по-динамично, от това да работиш в екип с интересни и интелигентни артисти и да създаваш костюми и декори за театрални представления и филми.

Сценографът е на първо място художник, но той е и архитект, дизайнер, инженер. Сценографът стои редом до режисьора в театъра и до оператора в киното. Той създава образа на актьора и визуалната магия на сцената, чрез картини и светлина. Сценографът е художник, чиито рисунки се превръщат в реални триизмерни светове.

Срещата, на която ви каня е за всеки, който обича театъра и киното и би искал да е част от тези изкуства. Срещата е за тези от вас, които все още търсят и се колебаят в избора си, за всеки, който вече е познал пътя си, но би искал на научи нещо ново за света на изкуството.

Ще се радвам да ви видя.

 

 

Снимки от дипломирането на Випуск 2020 в специалност „Сценография“