СТУДЕНТИТЕ НА НАТФИЗ ЗАВЛАДЯВАТ СВЕТА

 

Ясен Атанасов е българският член на международното жури в 28 TIMES CINEMA 2018 на фестивала за младо европейско кино във Венеция

Ясен Атанасов (Yassen Atanassov) is Bulgarian ambasador for 28 TIMES CINEMA 2018

Ей това прекрасно момче – Ясен Атанасов ще бъде българският член на международното жури #28TimesCinema във La Biennale di Venezia!Той и още двама млади киномани бяха предложени от екипа на Дом на киното / Dom na kinoto и Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест, а финалният избор беше направен от представители на Europa Cinemas, Giornate degli Autori и LUX Prize и заминава следващата седмица! УСПЕХ, Ясене 🙂

Публикувахте от Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест в Петък, 24 август 2018 г.

 

Трима млади български киномани бяха предложени от екипа на Дома на киното и Международния София Филм Фест, но представителите на Europa Cinemas, Giornate degli Autori и LUX Prize избраха Ясен Атанасов.

Ясен Атанасов е второкурсник по актьорско майсторство, от класа на проф. д-р Ивайло Христов, в НАТФИЗ. На 28 август замина за Италия, където в рамките на 10 дни, ще бъде гласа на България в срещата с най-доброто младо европейско кино и ще връчи награда.

Преди 3 години Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов“ инициира национална превантивна кампания „Учи в България, завладей света!“ срещу интелектуалната миграция на младите българи и реабилитирането на българското образование.

Миналото лято, заедно с Крис Захариев и Анастас Шипков, също студенти в НАТФИЗ, Ясен Атанасов се изгуби в изоставената България. Тримата създадоха уеб сериите „Да се изгубиш нарочно“, чиято премиера в YouTube се състоя в края на март 2018 и привлече хиляди последователи. В началото на това лято прожекциите на 12-те епизода препълниха салона на Дома на киното с млади българи, готови да завладеят света, без да изоставят страната си.

Любопитна пресечна точка … на идеи, опит, устрем и бъдеще … в НАТФИЗ – всеки ден и с всеки студент.

Успех, Ясене!