ПРЕМИЕРА – “Амарила не обича текила” – роман от Анна Топалджикова

 

“Амарила не обича текила”

роман от Анна Топалджикова

10 декември 2018, 19:00

Галерия “Етюд”

ул. “Цанко Церковски” 34, Лозенец

 

„Амарила не обича текила” е кръстопът на три истории. Преминаване на неуловимите граници между собствения уют и пространствата навън, преброждане на световете на съня, на безсънието, на дневната светлина, на книгите… В безсънието си Амарила се носи от приключение към приключение, а сънищата са живота на Йоси в неговия личен космос. Миналото е мястото, където обичайно се връща Стареца, обсебен от усещането за изтичащо време, но все по-често нещо го задържа тук и сега.

Какво ги свързва, от какво бягат и къде пристигат? Как животът, който протича около нас, се „отпечатва” върху нас и ние върху него? Какъв е смисълът на всичко това? Животът е невероятен.

 

. . .

Проф. Анна Топалджикова е преподавател по История на българския театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Автор е на романите – “Ледовете” и “Отлитащото време – лъч светлина през обектива. Фотографската фамилия Карастоянови”, на книги в областта на историята и теорията на театъра: “Разриви и нови посоки. Българският театър от средата на 50-те до края на 60-те.”“Играта театър”, “Фобии и утопии” и др., както и на книги с пиеси:  “Реещи се гледни точки”, “Театър X 3”.

Сред постановките по нейни пиеса са “Отражението”, Народен театър “Иван Вазов”, режисьор Елена Цикова, 2000 г.,  “Робин” в театър “Възраждане”, режисьор Тея Сугарева, 2013 г. и др.

 

Книгата е издание на „Метеор”.

Графично оформление: Теодора Венедикова.

София, 2018.

Ще се радваме на Вашия интерес и присъствие.