„Живата вода“ – водният куклен театър в България – образователен и научно–популярен формат за публична и дигитална среда

 

На 30.09. 2020 от 19.00 ч. на сцената на театър Ателие 313

“Живата вода” водният куклен театър в България

Лектор – доц. д-р Мирослав Цветанов

Вход свободен!

 

 

Водният театър, като изкуство реално не беше познат в България. В процеса на изследвания, а после и работейки над осъществени вече спектакли на вода направихме изключетелно интересни експерименти и открития. Не по-малко интересни от самия воден куклен театър – като изкуство.

Любознателният зрител ще искал да надникне там, където се ражда магията на водата. И тогава той ще бъде удовлетворен не само от екзотиката на това изкуство, но и от неочакваните открития, които сам би направил за себе си. Тук жадният за нещо ново зрител, както и професионалистите ще се потопят във вълна от любопитна информация, за едно изключително тайнствено и много красиво изкуство. Ще се срещтнат наживо с най-атрактивните възможности на водата, а после ще бъдат въвлечени в красивия и магичен свят на това изкуство, но превеждайки ги оттам, където по принцип е „забранено за зрители“. Там, където се раждат най – екзотичните професионални тънкости, където се заражда процесът на правене на театър.

Много демонстрации, много тайни – разкрити, пряк достъп до особеноостите и сценическите трикове за вода – всичко което до вчера бе забулено в тайна, а днес е достъпно и за европейския зрител.