Състезание по дублаж на китайски филми – Китайски културен център

Състезание по дублаж на китайски филми – Китайски културен център

 

 

Достатъчно е само да живеете в България, да имате интерес към китайската култура и изкуството на дублажа и озвучаването на филми – от всяка националност и на всяка възраст.

Състезанието се дели на два задължителни елемента: озвучаване на определен клип и избор на епизод между шест дългометражни филма. Определеният кратък клип е “Слушай как Нинбо разказва истории”, изборът на втория елемент е между следните шест филма: “Аз и моята родина”, “Красивата младост от спомените”, “Изгубени в Русия”, “Младостта е объркваща”, “Братята-пазители” и “Завръщането на мечоците”. Определеният клип се озвучава от началото до края, а от шестте филма се избира един епизод и се дублират 2 до 5 минути. Китайският културен център ще предостави линк за сваляне на филмите през wetransfer. Участниците могат да използват китайски, български или английски език за дублажа, трябва само да заснемат видео на своя дублаж. Участниците могат да се обърнат към Китайския културен център за помощ при превода на избрания за дублаж текст. Важното е да „влезете в роля” на избран от филмите герой и да вложите емоциите и нужната интонация  – така, както актьорът играе във филма!

Участниците трябва да изпратят готовите два видео-материала (дублажа на “Слушай как Нинбо разказва истории” и на избран епизод от някой от шестте филма) и попълнен апликационен формуляр до 20 януари 2021 г. Материалите се изпращат на cccsofia2017@gmail.com. Резултатите ще бъдат обявени в периода около Китайската нова 2021 година в рамката на събитията “Весела Китайска нова година”, церемонията по награждаване ще включва представяне на най-добрите произведения и тяхната оценка. Първата награда ще бъде таблет Хуауей T3, ще наградим двама победителя с втора награда и трима с трета награда. Всички участници ще получат сертификати и сувенири. Освен тези награди, сме подготвили и една награда за най-добра организация на участници (училище, школа или други организации) и три награди за най-добри ръководители (учители), наградените ще получат и сертификати.

За повече информация, както и за избор на филми или помощ при превода, всички желаещи да участват и да се превърнат във „филмови звезди”, могат да се свържат с представител на Културния център на телефон: 0887080861.