Филмът на акад. Людмил Стайков на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Филмът на акад. Людмил Стайков на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

 

След  близо 40 години, „Хан Аспарух“ на легендарния български режисьор Людмил Стайков, ще бъде представен отново на голям екран, в рамките на Международния филмов фестивал София Филм Фест. В  „Ханът и империята“ оригиналният филм е премонтиран в изцяло нов разказ, съобразен със съвременните тенденции, с динамична монтажна структура, нова музика и съраунд звук от най-високо ниво, като са запазени гласовете на актьорите от познатата трилогия.

Иска ми се да вярвам, че филмът „Ханът и империята“ ще впечатли и развълнува зрителите от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните, необичайни за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел и не на последно място – с очевидните асоциации и изводи, които поражда далечната епоха за нашето съвремие“ – Людмил Стайков.

Продуцент на „Ханът и империята“ е „Доли Медия Студио“, а драматургичен консултант е ректорът на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ проф. д-р Станислав Семерджиев.