Месец с филмите на Ники Урумов в noblink.bg

Месец с филмите на Ники Урумов в noblink.bg

 

Екипът на платформата за българско късометражно кино NO BLINK си партнира с НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” за представянето на четири филма на режисьора Ники Урумов през март.

Николай Урумов има доста богата биография от музикална кариера, през тонрежисьор, продуцент, а понастоящем и студент по режисура в НАТФИЗ. Филмографията му като режисьор е достатъчно богата, за да запълни филмовия календар на noblink.bg за месеца.

Почитателите на къси филми видяха на 5-ти март документалното откровение „Души от камък” разкриващо част от историята на уникалната Гимназия по каменообработване в с. Кунино. Тя е едно от двете училища в цяла Европа, които обучават младежите как да “опитомяват камъка”.

 

12 март поднесе история, базирана на истински факти „Олимпийски надежди”. В нея Филип Буков /познат ни от сериала “Откраднат живот”/ пресъздава млад талантлив боксьор, който търси мястото си в олимпийския отбор… На висока цена

 

„Още една неделя”, с премиера на 19 март, е реминисценция на последните минути на Павел. Камерният трилър включва безмълвното, но изпълнено с действие участие на Асен Асенов и Даяна Ханджиева (“Скъпи наследници”, “Фермата”)

 

 

Месецът на Ники Урумов ще завърши с документалния филм „Обратната страна на медала”, историята на европейската шампионка по вдигане на тежести Сийка Стоева, която разказва за превратностите в кариерата си.

 

Обичащите българско кино, могат да разберат повече за интересни моменти от създаването на филмите, работния процес и реализацията им чрез предстоящата на 21 март онлайн среща във Фейсбук страницата на NO BLINK с режисьора Ники Урумов актьорите Филип Буков и Даяна Ханджиева

Ники Урумов е и продуцент на предстоящата вълнуваща премиера “Петя на моята Петя”. Филмът за останалата завинаги на 17 години бургаска поетеса Петя Дубарова е част от предстоящото издание на София Филм Фест.

 

Премиерите в платформата noblink.bg се осъществяват с подкрепата на Национален фонд “Култура” и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.