„Дигитален архив: театър XX/ XXI век” – нов проект на фондация „Хомо луденс“

„Дигитален архив: театър XX/ XXI век” – нов проект на фондация „Хомо луденс“

 

На 26 март стартира новият проект на фондация „Хомо луденс“ „Дигитален архив: театър XX/ XXI“ век. Той предлага свободен достъп до спектакли с историческа стойност на едни от най-значимите фигури в сценичните изкуства през изминаващото столетие. Проектът е продължение в дигитална среда на традиционната рубрика Архив Театър ХХ век на специализираното списание „Homo Ludens”.

Програмата на проекта се състои от общо 6 заглавия, разпръснати в различни месеци. Излъчванията са през уикендите и ще бъдат достъпни от този сайт на територията на страната за 72 часа. Всички спектакли са със субтитри на български език. Те ще бъдат съпроводени с допълнителни материали, разказващи за представяните творци и тяхната работа.

Излъчванията започват на 26 март в 19:00 часа със запис на Арлекино, слуга на двама господари – легендарна постановка на Джорджо Стрелер по пиесата на Карло Голдони на сцената на „Пиколо Театро“ в Милано. Показваме този спектакъл по повод 100-годишнината от рождението на Стрелер, обявен за най-значимия италиански режисьор на 20. век. Записът ще достъпен до 29 март, 19:00 часа.

 

Още информация може да намерите на сайта на фондация „Хомо луденс“.

 

Снимката е от спектакъла “Арлекино, слуга на двама господари” от Карло Голдони в постановка на Джорджо Стрелер, “Пиколо Театро” – Милано, Италия

© Ciminaghi, Piccolo Teatro